Kézilabda
Szőke Szonja

Átsétálunk a szomszédba

Publikálva: 2019.01.18 Frissítve: 2019.01.18 Kosárlabda női

Ezúttal a Vasas Akadémia ellen lép pályára az MTK Budapest a női kosárlabda-bajnokság élvonalában szombat este. A piros-kékek sportcsarnoka a legközelebbi idegenbeli helyszín.

Nagyon ráálltunk erre a szombat este hatos kezdésre, ezen a héten is akkortól játszunk, idén immár harmadszor zsinórban – de ezúttal idegenben. Na nem túl messze, a Google Maps szerint gyalog is csak 12 perc a mi csarnokunktól a Pasaréti út 11-13., nincs egy kilométerre sem, ahol a Vasas játssza a hazai mérkőzéseit, és ahol a 14. forduló keretében jelenésünk van. Ezúttal igazán igaznak tűnik tehát a sportsajtóban oly sokszor felbukkanó frázis, hogy szomszédvárak csatája.

Ellenfelünk fiatalokra épít, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége honlapján megadott 16 fős keretében mindössze öt olyan játékost találni, aki 2000-nél előbb született. Alkalmaz azonban idegenlégiósokat is, szám szerint hármat – persze ezzel nem lóg ki a sorból, hisz a férfi és a női NB I A-csoportjának összesen 26 klubja közül 25 foglalkoztat külföldieket is. Három győzelemmel és tíz vereséggel a tizedik helyet foglalja el a tabellán, az előző öt meccsét elbukta, a legutóbbi fordulóban, múlt szombaton Kozármislenyben kapott ki (72–70) a PINKK Pécsi 424 együttesétől egy az utolsó másodpercekben esett dupla folytán, pedig előtte tízpontos hátrányt dolgozott le.

Ami minket illet, az utóbbi mérkőzéseinken mintha sikerült volna rátalálni valami jóra: az idei első meccsen, az NKE-Csata ellen a védekezésünket lehetett dicsérni, míg legutóbb, a PEAC-Pécs ellen a támadójátékunkat. Főleg utóbbi tekintetében volt fontos az előrelépés, mert akárcsak az idegenlégiósok, az eddig dobott pontok számát elnézve is mindenki előttünk jár az élvonalban. Az előző hétvégén sok jó egyéni teljesítményt jegyezhettünk fel, kellemes meglepetéseket, amik jól jönnének a jövőben is, például Pasaréten. Pluszokra mindig szükség van, az akkori 46 százalékos mezőnybeli dobóteljesítmény pedig sok ellenféllel szemben elég lehet a győzelemre.

 

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. január 19., 18:00

Vasas Akadémia–MTK Budapest

Játékvezetők: Györffy Pál Attila, Tóth Cecília, Horváth Csongor Béla (Gorka Szabolcs)

Vasas Pasaréti Sportcentrum

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!