Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: készen állnak a lányok a negyeddöntős párharcra az NB I/B-ben

Publikálva: 2024.04.22 Frissítve: 2024.04.22 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE a BKG Prima Szigetszentmiklós II. csapatával találkozik a legjobb nyolc között a másodosztály rájátszásában. Vezetőedzőnket, Bozsó Ádámot kérdeztük az összecsapás előtt.

Mint arról beszámoltunk, második csapatunk nagyon magabiztosan, két sima győzelemmel abszolválta a rájátszás első fordulóját az NB I/B-ben, miután Bozsó Ádám tanítványai a legjobb 16 között előbb 36, majd 39 ponttal verték a Mecsek-Pécsi VSK U23-as alakulatát. Ezzel az MTK-TFSE továbbjutott a negyeddöntőbe, amelyben a DVTK U23-as gárdáját búcsúztató BKG Prima Szigetszentmiklós II. vár a mieinkre.

– A pécsiek elleni, első körös párharcban nem feltétlenül az lebegett a szemünk előtt, hogy minél nagyobb pontkülönbséggel nyerjünk, hanem szerettünk volna mindenkinek játéklehetőséget adni, és ritmusban tartani a játékosokat, hogy készen várják a negyeddöntős párharcot – mondta Bozsó Ádám, majd így folytatta a csapat előtt álló következő kihívásról. – Azt tudni kell, hogy a BKG keretét jó néhány olyan játékos erősíti, aki az évad közben a klub első csapatával készült, és rendszeresen játszott is az NB I/A-csoportban. Tehát a realitás alapján nem mi vagyunk az esélyesek, de ezzel nem foglalkozunk, csak szeretnénk magunkból kihozni a legtöbbet. Nagyon fontos lesz, hogy most is képesek legyünk megvalósítani azokat a játékelemeket, amelyeket az egész évadban gyakoroltunk. Összességében bizakodva és elszántan várjuk a párharcot, kiváló a hangulat csapaton belül, mindenki tisztában van a szerepével. Szeretnénk ismét a szebbik arcunkat mutatni! A meghatározó játékosaink közül kizárólag Vladár Róza fog hiányozni, míg nagy örömünkre, Horváth Dóra már visszatért a sérüléséből.

A párharc első meccsét hétfő (április 22.) este 19:30-tól vívják a Városmajorban, majd a visszavágó vasárnap 14:00-tól következik Szigetszentmiklóson.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!