Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: az MTK-TFSE ismét magabiztosan nyert a másodosztályban

Publikálva: 2023.05.07 Frissítve: 2023.05.07 Kosárlabda női

Huszonhét pontos győzelmet aratott második csapatunk a MAFC otthonában, az NB I/B-s bajnokság rájátszásában, ezzel újra átvette a vezetést a tabellán.

A PINKK-PVSK U23-as csapata elleni, hétközi siker után a második helyen álló MTK-TFSE vasárnap délután a negyedik, MAFC-hoz látogatott a másodvonal play-offjában. Baa Dominikával az élen kiválóan kezdtek a mieink (10-3), ezt viszont sorozatban nyolc hazai pont követte, így az ellenfél át is vette a vezetést (10-11). A nyitónegyed végén ismét Baa remekelt, ennek köszönhetően 17-13-as előnyről indult a második etap. Majd Burján Laura és Vígh Bernadett szintén csatlakozott a pontgyártáshoz, ezzel a különbség villámgyorsan elérte a kétszámjegyűt (25-15). Hegedűs Péter tanítványai jól dobtak kintről ebben a periódusban, ezt kihasználva stabilan őrizték vezetésüket, amely után 39-27-es állásnál jöhetett a nagyszünet.

A harmadik felvonásban aztán a kék-fehérek rátettek még egy lapáttal: csupán öt pontot engedtek a MAFC-nak ebben a tíz percben, miközben a másik oldalon viszont nem hagyott alább a lendület, így a zárószakasz kezdetére már 25 pontosra nőveltük fórunkat, eldöntve ezzel a meccs lényegi kérdéseit. A vendég triplákból a végjátékban sem volt hiány: Király Andrea, Kenyeres Anett, Burján Laura és Munkácsi Adél is behintett egyet-egyet. Az MTK-TFSE végül 73-46-ra nyert a MAFC pályáján. A mezőny legjobbjaként Baa Dominika 15 pontot, 5 lepattanót és 22-es VAL-mutatót jegyzett.

A győzelemmel – a 7/2-es mérleggel álló – csapatunk ismét az élre állt az NB I/B rájátszásában. A lányok a jövő hét végén a PINKK-PVSK U23-as együttesének otthonában zárják a bajnokságot. Amíg a mieinknek már csak egy, addig a forduló előtt listavezető Csata DSÉ-nek még két mérkőzése van hátra.

Női Amatőr NB I, rájátszás, hetedik forduló
MAFC–MTK-TFSE 46-73 (13-17, 14-22, 5-18, 14-16)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!