Atlétika
Szabó Beatrix

Világbajnokságon jártunk

Publikálva: 2019.10.31 Frissítve: 2019.10.30 Karate

Két hetedik hellyel zártak Brüll Alfréd akadémistáink.

Santiago de Chile adott otthont a WKF karate-világbajnokságnak a kadet, junior és U21 korosztály számára. Az MTK Budapest 11 sportolója képviselte hazánkat, Fischer Mihály, Papp Miklós, Büchler Zsolt, Miklos Nikolett és Vass Hunor edzők kíséretében. 

A magyar küldöttség közel tizennyolc órás utazást követően érkezett meg a tüntetésektől és demonstrációktól hangos Santiago de Chilébe. A kialakult helyzet miatt kijárási tilalom lépett életbe, vagyis sportolóink este nyolc után nem hagyhatták el a szállásukat, továbbá napközben is csak korlátozottan közlekedhettek a fővárosban. A magyar válogatottat fokozott figyelem kísérte végig az eseményen, hiszen konzuli védelmet is kértek. A verseny nehezen indult, mert módosították a világbajnokság lebonyolítási programját, ezzel megzavarva a koncentrációt és a súlyok időzítését, illetve a verseny helyszínét a sportolók nem közelíthették meg egyszerre ami megbontotta a csapategyseget. Ennek ellenére a fiatalok igyekeztek helytállni.

Sajnos Kiss Zsófia, Benkő Zsófia, Baranyi Barnabás, Bartos Norbert, Botos Botond és Fehér Péter részére az első körben míg Ilankovics Alekszandra a második körben véget ért a világbajnokság. Két kata versenyzőnk a kadet korú Kovács Dominika és az U21-es Fábián Csenge a 9. helyen végeztek.

Bár érem nélkül végeztünk, de a legjobb helyezést két U21-es versenyzőnk érte el.

Az alig egy hete 18 éves Baranyi Zsófia három győztes mérkőzés után a négy közé jutásért  kapott ki török ellenfelétől, aki vigaszágra vitte őt, ám sajnos Zsófi 2 másodperccel a meccs vége előtt kapott egy pontot, így 7. helyen végzett.

Czagány Dóra az első meccsen kikapott orosz ellenfelétől, aki végül vigaszágra juttatta, ahol dán ellenfelét megverve a második körben a macedón lányon már nem sikerült túllépnie, így ő is 7. helyen zárt. 

Világbajnokságon jártunk

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!