Karate
Sterck Laura

Karate: főszerepben a csapatversenyek (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.10.26 Frissítve: 2023.10.26 Karate

A női katacsapat nem jutott tovább a csoportjából, a férfi kumite alakulat viszont a németek ellen kiharcolta a következő fordulós szereplést.

Ha csütörtök akkor csapatküzdelmek, erről szólt a 26. WKF karate világbajnokság harmadik versenynapja. A sort a katacsapatok nyitották, a női formagyakorlat háromfős alakulatában két kék-fehér versenyző is tatamira lépett. Az egyéniben 13. helyet elért Sterck Laura mellett klubunk másik sportolója, Fábián Csenge először mutatkozhatott be a világbajnokságon, akik Tóth Vandával kiegészülve mutatták be katájukat. Csoportjukban 38.6 pontot szerezve hetedik helyen végeztek, ami nem volt elegendő a továbbjutáshoz, így számukra véget ért a világbajnokság.

A következő versenyszám, amiben érdekeltek voltunk, a férfi kumite csapatküzdelmei voltak, ugyanis a hét főből álló alakulatban hárman ‒ Kapdebo Botond, Botos Botond és Hárspataki Gábor ‒ klubunk sportolói. Az első fordulóban Németország karatékáival küzdhettek meg a mieink. A sort Kapdebo Botond párharca indította, ahol ellenfele szerezte az első pontot, de végig a nyomában volt versenyzőnk a németnek. Szűk fél perccel a vége előtt 3:2-re fordított Boti, de segítségül hívták a videóbírót a németek, ami után megítéltek számukra egy pontot, így 3:3 lett az összecsapás végeredménye, és a zansint birtikolva a németeké lett a siker. A folytatásban György Dániel következett, aki 2:1-re elveszítette a meccsét.

Összesítésben 2-0-ra vezettek a németek, harmadikként pedig Botos Botondért szurkolhattunk, itt az volt a tét, hogy sikerül-e megállítani a német sorozatot, hogy tovább folytatódhasson a csapatküzdelem számunkra. Boti 1:1-es döntetlennel zárt a német ellen, így jöhetett a negyedik összecsapás, Tadissi Martial következett, aki 3:0-ra győzött.

Menetelhettünk tovább, Hárspataki Gábor érkezett a tatamira, aki ellenállhatatlan volt ezen a napon is, 5:0-ra nyert. Ezzel a párharc összesített végeredménye két magyar és két német győzelem, illetve egy döntetlen volt, a jobb pontarányunk viszont nekünk volt, így meglett a továbbjutás.

Pénteken újra a csapatoké a főszerep a Papp László Budapest Sportarénában, a női kumite csapat a második körben csatlakozik a világbajnoksághoz, illetve a továbbjutó férfi csapat is folytatja a következő fordulóban a versenyzést.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!