Atlétika
Nagy Marcell

Karate: csúcsrészvételt vár a nemzetközi szövetség a budapesti világbajnokságon

Publikálva: 2023.09.27 Frissítve: 2023.09.27 Karate

A karatésok világszövetsége (WKF) az eddigi részvételi rekord megdöntését jósolja a budapesti világbajnokságra, amelyet október 24. és 29. között rendeznek a magyar fővárosban.

Az indulók számát tekintve a WKF honlapjának híre szerint minden idők legnagyobb vb-je lehet a magyarországi, amelyre múlt péntekig 79 országból 700 sportolót neveztek. A jelentkezési határidő lejártáig még egy hét hátravan, és a nemzetközi szövetség a jelenleginél jóval nagyobb számokra számít. Az előző, 2021-es dubaji vb-n 105 ország 900 karatésa versenyzett, de ezt is felülmúlja a 2018-as világbajnokság, amikor is Madridban 131 nemzet képviseletében 1100 sportolót regisztráltak – olvasható a honlapon.


Ha Budapesten új csúcs születik, vélhetően megdönthetetlenné válik, mivel az idei vb az utolsó a jelenlegi lebonyolítási formában. A WKF azt tervezi ugyanis, hogy a teljes körű versenyprogram helyett a jövőben felváltva rendezi majd a csapat- és egyéni vb-ket. Eközben elindult a karate-világbajnokság budapesti buszos kampánya, amelyben 11 BKV-járaton népszerűsítik a világeseményt.

Fotók: Magyar Karate Szövetség

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!