Atlétika
Nagy Marcell

Tovább tart a váci átok

Publikálva: 2020.09.09 Frissítve: 2020.09.11 Kézilabda

Sikeresen lassította a játékot a Vác, két pont lett a jutalma.

Váci NKSE–MTK Budapest 31-22 (16-11)
Váci Sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Hargitai, Markó

Váci NKSE: Triffa – Radoszavljevics 5, Kácsor 4, Lakatos 1, Helembai 6, Hámori 5, Diószegi
Csere: Bálint – Szabó L. 4 (2), Szeberényi, Grosch 4, Kuczora 1, Szondi 1, Bárdy
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MTK Budapest: Suba – Dávid-Azari 2, Dakos 2, Szabados, Szöllősi-Zácsik 2, Marincsák 3, Pelczéder 4
Csere: Győri – Szekerczés 1, Pál T. 4 (2), Sallai, Juhász E. 1, Sári 1, Bujdosó-Gerháth 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
A mérkőzés alakulása: 11. perc: 5-5; 15. p.: 9-5; 18. p.: 9-8; 29. p.: 15-10; 33. p.: 17-14; 41. p.: 24-14; 50. p.: 26-20

A K&H női kézilabdaliga második fordulójában csapatunk a Váci NKSE otthonába látogatott. Golovin Vlagyimir tanítványai 2015 novembere óta nem nyertek a Bán Márton utcai csarnokban, ezt a rossz szériát szerették volna megtörni szerda este.

Az első pár perc abszolút kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon akadozott a játék, a mieink sem tudták a Fehérvár ellen mutatott magabiztos, felszabadult arcukat mutatni. Elsősorban a támadójátékunk akadozott, több ziccert és hétméterest is rontottunk, ami megbosszulta magát. A játékrész derekához közeledve elhúzni látszott a Vác, leginkább Helembai Fanni semlegesítése okozott gondot számunkra, így Golovin Vlagyimir időt kért (8-5). Hozzá tartozik ugyanakkor a mérkőzés krónikájához, hogy a 11. percben elmaradt Diószegi Nikolett kizárása, miután legtaglózta Marincsák Nikolettet. Az eligazítást követően ugyan „megmozdult” valami, de a hazaiak gyorsan visszaállították a négygólos különbséget, és még növelni is tudták azt a szünetig (16-11).

Sajnos a második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is rendkívül idegesen, görcsösen játszottunk, és mindkét kapu előtt rossz döntéseket hoztunk. A 41. percben – mikor Golovin Vlagyimir kikérte második idejét – már tíz gól volt a hazaiak előnye (24-14). Megkezdtük hát a felzárkózást – ekkor már különösebb tét nélkül –, három gólt faragtunk hátrányunkból, mikor Szilágyi Zoltán is váltott pár szót övéivel. Hiába azonban az ígéretes (újra)kezdés, nem tudtunk hatnál közelebb zárkózni: vagy kiállítás jött, vagy technikai hiba, esetleg Triffa Ágnes. A felszabadultan játszó hazaiak a hajrához közeledve visszaállították a kilencgólos különbséget, így pont nélkül távoztunk Vácról (31-22).

Tovább tart tehát a váci átok, de most nincs idő ezen rágódni, szombaton már a Motherson Mosonmagyaróvárt fogadjuk.

Golovin Vlagyimir:Először is gratulálok a Vácnak! Nagyon taktikusan játszottak, lelassítottak minket. Rendkívül csalódott vagyok, mert a mi csapatunkból senki nem vállalta magára a felelősséget a pályán, mindenki a másikra próbálta hárítani azt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!