Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: hogy állnak a bajnokságok?

Publikálva: 2022.04.28 Frissítve: 2022.04.28 Röplabda

Az idény lassan véget ér, ezért összegyűjtöttünk néhány fontos információt arról, jelenleg hányadik pozícióban vannak, és milyen megméretések várnak még utánpótláskorú csapatainkra.

A napokban tartották meg a Magyar Röplabda Szövetség székházában az U21-es bajnoki döntő sorsolását. A finálét Pünkösd hétvégéjén ‒ június 4-6 között ‒ rendezik, melynek az UTE Szilágyi utcai csarnoka ad otthont. Két csoportra oszlik a mezőny, a mienk az „A”-jelű trióba kerültek, ahol a bajnoki címvédő békéscsabaiakkal, valamint a tavalyi év bronzérmesével, a gödöllőiekkel mérkőzünk meg. A másikban a házigazda és egyben ezüstérmes UTE, illetve a Vasas és a MÁV Előre csapatai szerepel.

Legidősebbjeink mellett U19-es együttesünk is fináléban szerepel, nekik pedig már május 27-29. között készen kell állniuk a békéscsabai eseményre. Rajtunk és a házigazdán kívül a Szegedi RSE, az UTE, a Vasas „A” és Vasas „C” harcol meg a győzelemért.

U17-es együttesünk jelenleg az OSB I. osztály középszakaszának nyolcadik pozíciójában áll, míg az U15-ösök fináléja május 20-22. között lesz Békéscsabán, ám itt még folynak a döntőbe jutásért a küzdelmek, a mieink jelenleg a középszakaszban a hatodik helyen állnak. Másik U15-ös csapatunk az OGYB II. osztály nyugat középszakaszának hetedik pozícióját foglalják el.

Két bajnokságban is érdekeltek vagyunk az U13-as korcsoportban, és mindkét együttesünk a bajnoki finálé szereplőjének mondhatja magát. Egyik gárdánk az I. osztály Őryné Merő Nóra bajnokság döntőjében lép pályára május 7-8 között, a Vasas csarnokában. „A” csoport: Békéscsabai RSE, MTK Budapest, Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., UTE. „B” csoport: Gödöllői RC, Sümeg-Dabronc, Vasas Kék, Vasas Piros. Másik U13-as gárdánk a II. osztály Őryné Merő Nóra bajnokság döntőjében szerepel ugyanezen a hétvégén,, melynek helyszíne Miskolc. „A” csoport: Békéscsabai Röplabda SE, MTK Budapest, MÁV Előre Akadémia. „B" csoport: Budaörsi DSE, KSE kék, UTE. „C” csoport: Kispest SE, Pécsi Egyetemi Atlétikai Klub, Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. „D” csoport: ÉDRA-Tata, Miskolci Sportiskola, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!