Kézilabda
Szőke Szonja

Röplabda: a Magyar Kupa visszavágóján is vereséget szenvedtünk a Budaörstől (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.10.15 Frissítve: 2024.10.16 Röplabda

Hazai pályán is 3-2-re kaptunk ki a BDSE-Emericus csapatától, így búcsúztunk a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Hazai környezetben folytatódott tovább számunkra a Magyar Kupa selejtezője, melynek programjában a BDSE-Emericus elleni visszavágó volt soron. A találkozó a vendégeknek indult jobban, de Kardos Bogi ász nyitása után már mi vezettünk 6:4-re. 13:10-nél azonban fordult a kocka, már nekünk kellett időkéréshez folyamodnunk, hogy megoldást találjunk a hátrány csökkentéséhez.

Bakai Kata vezérletével 15:15-nél értük utol a vendégeket, de ismét nagyobb fokozatra kapcsolt a Budaörs és három ponttal ellépett. Szorosan ott voltunk ellenfelünk sarkában, de így is 23:19-nél már csak két pont választotta el a BDSE lányait a szettgyőzelemtől. Hetey Tamás időt kért, hogy megállítsa a budaörsi rohamot, de jöttek a hibák részünkről, így nem sikerült a bravúros fordítás, 25:19-re elveszítettük a szettet.

A második szett Deli Zsófia ászával kezdődött, majd Krachler Réka és Kindrusz Doroti pontszerzésével folytatódott az etap. Már 6:2-re is vezettünk, de a Budaörs visszajött egy pontra. 6:5 után csak úgy záporoztak a pontok, melyben először Kardos Bogi járt élen, majd jöttek a társak is, fantasztikus teljesítményt nyújtottak a mieink, amelynek köszönhetően elmentünk tíz ponttal. Megállíthatatlanok voltunk a szettben, magabiztosan húztuk be a szettet 25:13-ra.

A harmadik játszma eleje ismét a vendégeké volt, Hetey Tamásnak kellett közbeavatkoznia a játékba 9:4-es hátrányban. Szépen fokozatosan közeledtünk ellenfelünkhöz, míg Krachler Réka sáncával az egyenlítés is megvalósult. 13:13 után zsinórban öt pontot szereztünk, mellyel magabiztos előny birtokában folytatódhatott tovább a szett, de ehhez volt egy-két szava a Budaörsnek is. Két pontra apadt az előnyünk, de a lányok újabb erőket mozgósítva 25:18-ra abszolválták a szettet.

A negyedik szettben belehúzott a Budaörs, hamar négypontos előnyre tett szert. Sajnos a folytatásban is tartott a dominanciájuk, 18:13-nál mér öttel mentek. Nem tudtuk összeszedni magunkat kellőképpen ahhoz, hogy közelebb kerüljünk ellenfelünkhöz, így 24:17-re a Budaörs nyerte a szettet.

Ismét 2-2-es döntetlen állás következett be a mérkőzésen, ugyanúgy, mint az odavágón, tehát újra az ötödik szett döntött a győztes kilétéről. Szoros állás mellet folyt a játék, kisebb lépéselőnyben azonban a BDSE-Emericus gárdája volt. Sajnos a végjátékot jobban bírta a vendégcsapat, és a 15:9-es szettgyőzelemmel 3-2-re megnyerte a meccset.

Magyar Kupa selejtező második mérkőzés

2024. október 15. 19:00, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 85 néző.

MTK Budapest−BDSE-Emericus 2-3 (-19, 13, 18, -17, -9)

Játékvezetők: Szabó P., Halász T.

MTK Budapest: Kindrusz 9, Bakai 11, Endrődi 1, Kardos 17, Krachler 13, Riesz 12. Csere: Divényi (libero), Bánki 1, Deli 2.

Vezetőedző: Hetey Tamás

BDSE-Emericus: Pisák F. 17, Drávecz 16, Kiss 7, Pásztor 7, Pisák L. 1, Briga 6. Csere: Ujvárosi, Féach (libero), Katona 1, Bálint 2, Feld 2, Hernády 3.

Vezetőedző: Ujvárosi Levente

Hetey Tamás: − Meg kell tanulnunk a tökéletesre bejátszott labdák agresszív, demoralizáló befejezését. Amíg ezeket nem tudjuk stabilan produkálni mérkőzéseken, addig ilyen helyzetekkel fogjuk szembe találni magunkat. A Magyar Kupának így vége, de a Nemzeti Bajnokságot még csak most kezdtük. Cél az, hogy ott, ezekben a helyzetekben minél többször tudjunk pontot tenni a labdamenetek végére. Ha ez sikerül, akkor a szezonban bármi lehet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!