Tenisz
Gálfi Dalma

Röplabda: eldőlhet a párharc sorsa

Publikálva: 2022.04.18 Frissítve: 2022.04.18 Röplabda

A harmadik mérkőzést 2-0-s előnyből várja az UTE csapata.

Ugyan még csak április 16-án játszotta le női röplabdacsapatunk második mérkőzését a lila-fehér egyesület ellen, de egyetlen percre sem lehet megállni. Az ünnepek és a hétfői locsolkodás után már április 19-én újra tettre készen kell pályára lépnie Leiszt Máté tanítványainak.

Az első találkozót idegenben, a másodikat hazai környezetben ‒ az Illyés-Aramis Sportcsarnokban ‒ játszották le kék-fehér lányaink, a harmadiknak pedig újra az UTE Röplabdacsarnoka ad otthont. A legelső összecsapáson nagyon sok hibával játszottunk, melyeket könyörtelenül büntetett a hazai csapat, így végül 3-0-ra nyerték a találkozót. A második meccsen nagyon sokat javult a játékunk, kevesebb hibával röplabdáztak a lányok, és igen jó védekezést mutattak be. Végig kiélezett küzdelem folyt a találkozón, ám végül a vendégek örülhettek a győzelemnek. Ezzel pedig a három győzelemig tartó párharcot összesítésben 2-0-ra vezeti a lila-fehér gárda.

Mindez azt jelenti, hogy a keddi összecsapáson akár véget is érhet a rájátszás ezen fordulója, ugyanis amennyiben hazai siker születik, akkor az UTE kerül ki győztesen a párharcból. Leiszt Máté és gárdája semmiképp sem szeretne pontot tenni az UTE elleni összecsapásokra, és minden erejükkel azon lesznek, hogy további mérkőzésekre kerüljön sor. A kék-fehérek vezetőedzője erről, valamint a húsvétolásról is szót ejtett. 

‒ Ilyenkor természetesen az ünnepek is munkával telnek, hiszen továbbra sincs lefutva ez a párharc, és mindent megteszünk, hogy a keddi mérkőzésen mi tudjunk győzni.

Női Extraliga rájátszás 5-8. hely, harmadik mérkőzés

2022. április 19. 18:00, Budapest, UTE Röplabda Csarnok

UTE‒MTK Budapest 

Játékvezetők: Csizmarik J., Selega B. (Hegedüs B., Nyisztor O.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!