Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: jobban játszottunk, de így is a vendégek nyertek (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.16 Frissítve: 2022.04.16 Röplabda

Összesítésben már 2-0-ra vezet az UTE, a három győzelemig tartó összecsapáson.

 A rájátszás 5-8. helye között zajló második párharcon röplabdázóink hazai környezetben fogadták az UTE együttesét. Az április 16-i találkozóra 1-0-s előnnyel érkezett meg lila-fehér ellenfelünk.

Nagyon erősen kezdett a vendégcsapat, hiszen 5:1-es vezetésnél már két ász nyitást is magukénak tudhattak. Leiszt Máté nem volt túlságosan elégedett sajátjaival, így 6:1-es hátrányban időt is kért. A kis pihenő után Vicky Giommarini kétszer, míg Tatár Gréta háromszor volt eredményes, ezzel 9:7-re zárkóztunk.

Ám az újpesti lányok is nagyobb gázra kapcsoltak, és sikerült újra négypontos fórra szert tenniük. Két rontott nyitásuk után mi lendültünk bele a játékba, és 14:14-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző. A lila-fehér szakvezetés magához is hívta lányait, ezután 17:14-re módosult az állás javukra. Innentől kezdve pedig utolérhetetlenek voltak a vendégek, és 25:19-re nyerték az első szettet.

A második etap az elejétől kezdve szoros küzdelmet hozott, melyből mi jöttünk ki jobban, hiszen 8:6-nál nálunk volt az előny. 10:8-nál továbbra is vezettünk, de lendületbe jött ellenfelünk is, két pontszerzést követően már egált mutatott a tábla. Majd Tatár Gréta szerezte meg az ötödik, Vicky Giommarini pedig a kilencedik pontját, és ismét kettővel vezettünk.

Úgy tűnt uraljuk a történéseket, ám 16:15-nél már ellenfelünk örülhetett, majd tovább növelte kettővel előnyét. 21:18-as vendég vezetésnél Leiszt Máté másodjára kért időt a szettben, ez eredményesnek bizonyult, hiszen Kilyénfalvi Zsófi ász nyitásával 22:22-re szépítettünk. 23:22-nél ugyan még mi voltunk előnyben, de 25:23-ra mégis az UTE nyerte meg a második szettet.

A harmadik felvonást mi kezdtük jobban, és 6:4-nél kétpontos pluszban voltunk. Túl sokáig ugyan nem élvezhettük az előnyt, folyamatosan ellentámadásba lendültek Horváth András játékosai, akik kiegyenlítettek, sőt vezettek is, ennek ellenére 10:8-nál ‒ Windisch Kinga nyolcadik pontjánál ‒ újra fórban voltunk. 14:14-ig tartottuk is kezünkben az irányítást, ezt követően szorosabbá vált a találkozó, és 19:18-nál már hátrányban voltunk. A vendégek megfordították a szettet, és nemcsak a harmadik etapot, de a mérkőzést is megnyerték.

Leiszt Máté: ‒ Az első mérkőzéshez képest, ezen a találkozón sokkal jobban játszottunk. Ugyan még mindig sok hibánk volt, de kiválóan kompenzáltuk ezt jó védekezéssel. Most viszont nem tudok elmenni amellett, hogy ha az ellenfélnek a meccs folyamán több kettős érintése van, akkor mindegyiket le kell fújni, ami nem történt meg, és ez nekünk több pontunkba került ma.

A következő mérkőzésre április 19-én kerül sor az UTE otthonában 18:00 órai kezdettel.

Női Extraliga rájátszás 5-8. hely, második mérkőzés

2022. április 16. 16:15, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 80 néző.

MTK Budapest‒UTE 0-3 (-19, -23, -20)

Játékvezetők: Szabó Zs., Kiss Z. (Nagy Zs., Kovács R.)

MTK Budapest: Giommarini 14, Kilyénfalvi 7, Tettamanti 2, Windisch 11, Tatár 7, Berkó Csere: Szalai, Weidemann (liberó), Borsos 2, Sziládi 2, Boskó.

Vezetőedző: Leiszt Máté  

UTE: Del Rio Preval 8, Krasteva 14, Ambrosio 6, Koleva 9, Ovecková 3, Petőváry 13. Csere: Dömsödi (liberó), Gyimes 1, Szabó.

Vezetőedző: Horváth András

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!