Kézilabda
Koronczai Petra

Esport: négy év után távozik Majorosi Krisztián

Publikálva: 2021.09.22 Frissítve: 2021.09.22 eSport

FIFA-játékosunk 2017 óta erősítette egyesületünket. Az egyéni sikerek mellett FIFA Pro Clubs csapatvezetőként is eredményes időszakot zárhat.

Kiválóságunk mind egyénileg, mind csapatban remekül szerepelt, rutinos játékosként kevesen tudták tartani vele a lépést. Szorgalmát bizonyította, hogy a FIFA-szoftverek éves megjelenésekor már a próbaidőszakban igyekezett elsajátítani a játékmechanikát. Társaival könnyedén megértette magát, határozottsága miatt gyorsan vezéregyénisége lett együttesünknek. Csapatkapitány-helyettesként rögtön első szezonjában bajnoki címhez segítette az MTK Budapest csapatát. 

Cikkünkben Krisztián pályafutásának mérföldköveire emlékezünk vissza.

2017-18:

2017 őszén csatlakozott az akkor még frissen alakult szakosztályunkhoz, ahol hamar megmutatta képességét a hazai FIFA Pro Clubs közösségnek. Tehetségét megvillantva magára húzhatta a címeres mezt, majd pedig 1v1-es játékosként is nevet szerzett magának. A PlayStation 4-es platformon végig a legjobb magyar játékosok között tartották számon.  

2018-19:

Bevezető évét követően kvalifikálta magát első nemzetközi tornájára, a csehországi Brnóba. A Continental Cup a közép-európai régió legjobb tizenhat játékosát gyűjtötte össze, ahonnan mindössze az első helyezett juthatott be a FIFA által szervezett döntőre. Krisz kilencedik lett a selejtezőn, így Brno jelentette számára a végállomást.

Csapatban a virtualprogaming.com adatai szerint a következő mutatókat érte el az évad két szezonjában (bajnoki fordulók, kupatalálkozók, illetve a nemzetközi porond összecsapásai is számítanak bele):

HPCL 2018/19 1. szezon: Huszonhárom lejátszott mérkőzésen hét gól mellett hét gólpassz.

HPCL 2018/19 2. szezon: Tizenkilenc összecsapáson kilenc gól, illetve négy assziszt.

2019-20:

FIFA Pro Clubs együttesünk hetedik helyen végzett a bajnokságban, ez azonban nem állította meg Kriszt abban, hogy egyéniben sikert, sikerre halmozzon. A FIFA HUNESZ Masters mellett a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivált is megnyerte, míg az NGES FIFA kupájáról ezüstéremmel távozott. Nem csoda tehát, hogy az évben nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően az év felfedezettjének választották meg „Az Év Esportolója 2020” gálán. 

HPCL 2019/20 1. szezon: Huszonegy alkalommal lépett pályára Krisz, ezeken hat gólt szerzett.

HPCL 2019/20 2. szezon: Hét találatával az idény legeredményesebb játékosa lett.

2020-2021:

Utolsó évét az új szoftvert köszöntő K&H e-kupa megnyerésével kezdte, ahol riválisait legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára, a hazai környezetben rendezett versenyen. FIFA Pro Clubs játékosaink Majorosi Krisztián és Rácz András vezetésével első alkalommal ünnepelhettek aranyérmet a bajnokságban, ráadásul a kupát és a szuperkupát is elhódították tökéletes szezont zárva.

Játékosunk májusban a TippmixPro Magyar E-sport Fesztiválon megvédte címét, a magyar bajnokság pontvadászatában pedig FIFA Pro Clubs csapatunk szoros versenyben csúszott le a dobogóról. Azonban most sem maradtunk kiváló eredmény nélkül csapatban, hiszen a magyar kupa döntőjében győzelemmel sikerült zárni a szezont.

Az NGES tornáján egyéniben harmadik helyen zárt az előző évi ezüstérmét követően.

Az idényt a MOL Nyári Online Foci Kupa bajnoki címével zárta, ahol ismételten a hazai mezőny legjobbjait kellett legyőznie.

HPCL Season 9: A triplázással végződő szezonban huszonnégy mérkőzésen hét gólja mellé hét gólpassz társult.

HPCL Season 10: Az eddigi legtöbbször, huszonöt alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, hat gólja mellett további négy alkalommal készített elő találatot.

A virtualprogaming.com adatai szerint összesen százhatvanöt alkalommal lépett pályára együttesünk színeiben, amelynek köszönhetően Rácz Andrással holtversenyben a második legtöbb összecsapással rendelkezik a csapat történetében.

Majorosi Kriszt is megkérdeztük, hogyan értékeli a nálunk eltöltött esztendőket:

– Hogyan látod az itt eltöltött négy évet? Miben fejlődtél ez idő alatt a legtöbbet?

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy képviselhettem a klubot. Nagy hullámvasúton vagyok túl, hiszen voltam az „örökösen a döntőről lecsúszó” 1v1-ben, majd az, aki szinte mindent megnyert egy szezonon belül idehaza. Pro Clubsban szintén ez volt a helyzet. Mindig a második hely, aztán talán a legrosszabb helyezés. Végül nagyobb szerep és a bajnokság, kupa, szuperkupa-győzelem. Rengeteg barátot és persze „ellenszenvest" is szereztem ezidő alatt. Fejlődésnek egyértelműen a nyomás elbírását emelném ki, emellett emberileg is sokat fejlődtem.

– Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

– Nehéz kiemelni egy nagy sikert, talán a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál megnyerését emelném ki, ahol a címemet sikerült megvédenem a következő évben.

– Elégedettséggel tölt el az idei, utolsó szezonod?

– Kicsit felemás érzések vannak bennem. Lehetett volna jobb is, de azért így is sikerült pár tornát nyerni. Pro Clubsban is jól teljesítettünk, de talán a 20-as szezont nem tudtam túlszárnyalni, és akik ismernek, tudják, hogy mindig egyre többet akarok.

Krisztián pályafutását a két szervezet megállapodása alapján az LV Esports Team színeiben folytatja. Sok sikert kívánunk a továbbiakban Krisz!

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!