Atlétika
Jankovics Dániel

Esport: Szelp Máté a HUNESZ Masters nyári szezonjában negyedik, összesítésben a hetedik helyen végzett

Publikálva: 2024.07.24 Frissítve: 2024.07.24 eSport

EA FC-játékosunk már az első szezonjában megmutatta, hogy ott van a hazai élmezőnyben.

Szelp Máté július 17-én két győzelemmel zárta a HUNESZ Masters alapszakaszát. A szakosztályunkhoz nemrég csatlakozó játékos a tizedik fordulóban „GrislyJam” ellen 6-5-re tudott nyerni, míg az utolsó körben „Serót” győzte le 6-4-re.

Máté közvetlen riválisa, „VenBalazs” korábban ismét pontot veszített, így esportolónk az utolsó pillanatban előzte meg a tabellán. Ezzel „Matefifa6” összesen 27 pontot gyűjtve, a legtöbb, 82 gólt szerezve és a második legkevesebb, 37 kapott góllal megnyerte a HUNESZ Masters nyári szezonjának alapszakaszát.

Az idény rájátszásába a legjobb hat versenyző került be. A július 21-i egyenes kieséses szakaszba Máté – kiemeltként – az elődöntőben csatlakozott be. A legjobb négy között Seregély „Sero” Bence volt az ellenfele, akit ezúttal nem tudott legyőzni, játékosunk 5-3-ra kikapott. Ezután a bronzmérkőzés kövekezett Máté számára, ahol az alapszakasz második helyezett „VenBalazs” várta, akitől – szoros mérkőzésen – 3-2-es vereséget szenvedett, így első szezonjában a negyedik helyen végzett.

Játékosunk a fiatal kora ellenére kiválóan teljesített a nyári kiírásban, azonban sajnos a negyedik hely nem volt elegendő az augusztusi meghívásos kupára való kvalifikáláshoz. Az Invitational versenyen a 2024-es év legjobb hat játékosa versenyezhet, Szelp Máté pedig hajszállal lemaradva, a hetedik helyen végzett összesítésben. Fontos azonban hozzátenni, hogy versenyzőnk életkora miatt csak az Országos Gaming Expón és a nyári kiírásban gyűjthetett pontokat, míg ellenfelei a teljes tavaszi szezonban is. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy Máté már az első teljes idényében megmutatta, nemcsak megizzasztja a legjobb játékosokat, hanem a végső győzelemre is esélyes.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!