Atlétika
Magyari Zoltán

MTK-siker mindkét kategóriában (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.10.11 Frissítve: 2020.10.12 eSport

Az amatőrök és a profik küzdelmeit is MTK esportoló nyerte meg a K&H e-kupán.

Október 10-én, szombaton benépesült az MTK Esport Aréna, hiszen ekkor rendezték meg harmadik alkalommal a K&H e-kupát. Az eseményre meghívták a HUNESZ FIFA Masters PlayStation ági legjobb négy versenyzőjét, így 1v1-es játékosunkat, Majorosi Kriszt, illetve fiatal tehetségünket, Hajdú Viktort is. Az amatőr kategória négy legjobbja csatlakozhatott az invitált esportolók versenyébe az esemény végén.

Délelőtt 10:00 órakor kezdődött az amatőrök küzdelme, ahol több Pro Clubs játékosunk is megmérettette magát. Hrisztov Alex és Kiss Ákos már rögtön az első fordulóban egymással csapott össze, ebből Ákos jött ki győztesen. Mellette Rácz Andrásnak és Fehér Bálintnak sikerült nyertes találkozóval indítania a tornát.

Rácz Andris a negyedik körben esett ki Horváth Gábor ellen, másik két esportolónk azonban ismét sikerrel vette az akadályt.

Kiss Ákos és Fehér Bálint az elődöntőig menetelt. Ákosra Kleine Péter várt, aki a DVTK esportot képviselte, Bálint pedig Gódor Donát ellen lépett a virtuális pályára, aki a DVSC esport sikereiért küzdött. Mindez azt jelentette, hogy az amatőr kategóriában is négy olyan esportoló jutott ki, akik egyesületben szerepelnek.

Kiss Ákos fordulatos találkozón, 5–4-re nyert az elődöntőben, ameddig Fehér Bálint 4–1-es vereséget szenvedett. A döntőben és a bronzmérkőzésen is MTK győzelem született, ami azt jelenti, hogy két érmet is szereztek Pro Clubs játékosaink az esemény amatőr kategóriájában.

Kiss Ákos látványos támadófocival, öt találkozón huszonhárom szerzett góllal győzte le éppen aktuális vetélytársát.

Fehér Bálint emellett a kevés kapott góljának köszönhette sikerét. A Gódor Donát elleni mérkőzést megelőzően mindössze ötször tudtak az ellenfelek betalálni hálójába. Összehasonlításként, a Kiss Ákos–Kleine Péter találkozón kilenc gól született.

Az amatőr kategória négy legjobbja csatlakozhatott a profik küzdelmeihez. Majorosi Krisz és Fehér Bálint egymás ellen szállt harcba az elődöntőbe jutásért. Hajdú Viktor az amatőr kategóriában negyedik helyen végző Kleine Péterrel, Kiss Ákos pedig a DVSC játékosával, Szentgyörgyvölgyi Örssel került szembe.

Majorosi Krisz 3–0-ra, Hajdú Viktor pedig 2–0-ra nyert vetélytársa – Majorosi Fehér Bálint – ellen, viszont mindkét játékosunk kiesett az amatőr kategóriából, hiszen Kiss Ákos vereséget szenvedett Szentgyörgyvölgyi Örssel szemben 2–1-re.

Az elődöntőt sikerrel vette Majorosi Krisz, hiszen 4–1-re, könnyed játékkal aratott győzelmet Gódor ellen. Hajdú Viktornál jobbnak bizonyult Szentgyörgyvölgyi, 1–0-s állásnál fújta le a játékvezető a találkozót.

A döntőben Majorosi Krisz mindkét találkozóját megnyerte, a már „Best Of 3” lebonyolítású rendszerben, ameddig Hajdú Viktor győztes első meccs után maradt végül alul Gódorral szemben.  

Profi kategória legjobb négy helyezettje:

  1. Majorosi Krisz (MTK Esport)
  2. Szentgyörgyvölgyi Örs
  3. Gódor Donát
  4. Hajdú Vikor (MTK Esport)

Amatőr kategória legjobb négy helyezettje:

  1. Kiss Ákos (MTK Esport)
  2. Gódor Donát
  3. Fehér Bálint (MTK Esport)
  4. Kleine Péter

A Digi Sport videója itt.

Esport szakosztályunk támogatója:


 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!