Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: Dr. Sterbenz Tamás: „A fő cél, hogy a legjobbakkal mérkőzzünk és fejlődjünk”

Publikálva: 2021.09.16 Frissítve: 2021.09.16 Kosárlabda női

A felkészülés hajrájában a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapatának szakmai vezetője értékelt és vázolta fel a célkitűzéseket.

A női kosárlabda NB I A-csoportjának 2021/22-es szezonjára készülő TFSE-MTK Budapest együttese a felkészülési időszakban a legyőzte a magyar bajnoki címvédő, Sopron Basket, a szlovák pontvadászat győztese, a Rózsahegy és a Kassa gárdáját is.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a csapat szakmai vezetője, Dr. Sterbenz Tamás – aki immár a Testnevelési Egyetem rektora – hogyan vélekedik az elmúlt hetek eseményeiről, illetve miként látja a jövőt.

– A vezetőedzővel, Magyar Biankával mosolyogtunk azon, hogy mintha Közép-Európai Bajnokok Ligájában szerepelnénk a felkészülés alatt, hiszen a Sepsiszentgyörgy, a Sopron, a Rózsahegy és a Kassa együttesével játszottak lányaink. A két hazai meccsen személyesen is ott voltam. Az eredményt persze ebben az időszakban háttérbe kell szorítani, de az, hogy a fiataljaink, illetve új igazolásaink nagyon kemény, érzésem szerint jóval erősebb védekezést mutattak, mint az előző évben, az komoly reményekkel tölt el, hozzátéve azt is, hogy úgy látom, az NB I-es mezőny is tovább erősödött.

– A játékosokat bemutató interjúkban több fiatal azt nyilatkozta, azt szeretné elérni a 2021/22-es szezonban, hogy ne csak a fiatalszabály miatt kerüljön pályára, hanem a teljesítménye miatt. Ezen a szemüvegen keresztül nézve, hogy halad az felkészülés?

– Abszolút bizakodó vagyok, és egyetértek velük. Törekszünk arra, hogy azok a fiatalok, akik az egyetemhez kötődnek, nagy számban legyenek pályán, ezért öröm hogy három olyan lányt is tudunk szerepeltetni, akik tavaly még az MTK-TFSE piros csoportos gárdájában játszottak. Mellettük a 2004-es születésű, Baa Dominika áll, aki a Kanizsai Vadmacskákból került a fővárosba, és azt a tempót, azt a keménységet már mindannyian felvették, mellyel bármikor pályára lehet őket küldeni, a fiatalszabálytól függetlenül.

– Megfogalmazott a vezetőség bármilyen célkitűzést a következő bajnoki szezonra, akár helyezésben, akár játékban, akár mentalitásban?

– A mentalitás eddig is kiváló volt. Szeretnénk előrelépni védekezésben. Eddig inkább gyorsan, jól dobó csapatként sok pontot szereztünk. Most – reményeim szerint – a stílusunk, játékunk picit keményebb, határozottabb védekezést fog mutatni. A fő cél az, hogy a rájátszásba bejussunk azért, hogy a legjobbakkal mérkőzzünk és fejlődjünk. Reméljük, hogy a vírushelyzet megengedi azt is, hogy minél többen kilátogassanak a Városmajorba!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!