Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kosárlabda: Magabiztos győzelem a Kassa ellen

Publikálva: 2021.09.11 Frissítve: 2021.09.11 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest 81-55-re nyert a szlovák Young Angels Kosice együttese ellen a miskolci felkészülési torna zárónapján.

Az MBK Ruzomberok pénteki legyőzése után a Miskolcon zajló 4. Szaniszló Sándor-emléktorna szombati játéknapján a TFSE-MTK Budapest a Young Angels Kosice alakulatával találkozott. A kassaiak előző nap 88-58-ra kikaptak a DVTK-tól.

A nyitó negyedben még szorosan alakult a találkozó, az első tízperc után 18-17-re vezettek Magyar Bianka tanítványai. A második játékrésztől kezdve azonban folyamatosan nőtt csapatunk előnye, a nagyszünetre 37-26-os TFSE-MTK-előnnyel fordultak a felek. A félidő után folytatódott a kék-fehérek remek támadójátéka, játékosaink újabb negyedet nyertek meg tíz ponttal, így a záró szakasz már csupán formalitásnak bizonyult. Csapatunk 81-55-ös sikert aratott a szlovák bajnokság tavalyi bronzérmese ellen.

A nyáron szerződtetett fiatal kiválóságunk, a mindössze 17 éves Baa Dominika 18 pontot szerzett, amivel a legeredményesebbként zárt, továbbá tíz labdát is megkaparintott a mérkőzésen. Emellett Dúl Panka 15 pontot jegyzett, míg a szintén új igazolásunk, Chante Stonewall 11 ponttal és 10 lepattanóval végzett.

Magyar Bianka vezetőedző így értékelt a wbasket.hu-nak a miskolci tornát követően.

– Az első meccsen nagyon látszódott, hogy a buszból „estünk ki”. Nem tetszett a játék képe. Pontatlanok voltunk támadásban és védekezésben. Szombat reggel videózással próbáltuk felhívni a technikai és taktikai hibákra a játékosok figyelmét. Igaz, kicsit gyengébb ellenfél ellen, de a játék képét, összeszedettségét nézve kijavítottuk az első mérkőzés hibáit – fogalmazott a tréner. – Ami nagyon fontos, hogy a kulcsjátékosaink alig játszottak. A fiatal magyar játékosaink remekül teljesítettek. Ígéretes a munkájuk. Nem csökkent a játék minősége, amikor a pályán voltak. Sokszor játszottunk öt magyar játékossal. Ez volt az egyik cél. A másik Chante játékba hozatala, aki nemrég érkezett hozzánk. Vasárnap megérdemelt pihenő vár ránk. Hétfőtől kemény munkával folytatjuk a miskolci edzőtáborban. Egészen péntekig itt leszünk.

Chante Stonewall kedden a Sopron ellen mutatkozott be a TFSE-MTK Budapest együttesében. A miskolci tornán immár a második és a harmadik mérkőzését játszotta a csapat színeiben.

– Kiváló csapatember, nagyon figyel, és végrehajtja az edzői utasításokat. Gyors játékos, 100 méteres sprintbajnok volt. Taktikailag még fejlődnie kell, de jó védő. Támadásban más karakterű, mint az első két évben Alisia, de direkt váltottunk. Sokkal inkább csapatkosárlabda szemszögből játszunk, és ebbe nagyon illeszkedik. Rá is és az egész csapatra sok munka vár még. Az első benyomásaink nagyon jók. Mindenki motiváltan dolgozik. Jövő héten még kizárólag magunkkal foglalkozunk. Utána héten pedig már megkezdődik a közvetlen felkészülés a PEAC elleni szezonnyitóra is.

Együttesünkből Theodoreán Alexandra a 3×3-as Európa-bajnokságon szerepel Párizsban, de kedden már csatlakozik a társaihoz a miskolci edzőtáborban.

4. Szaniszló Sándor-emléktorna (Miskolc, Egyetemi Körcsarnok)
TFSE-MTK Budapest–Young Angels Kosice 81-55 (18-17, 19-9, 23-13, 21-16)

Pavel, Jenkins 12/12, Burján 5/3, Stonewall 11/3, Dúl 15. Csere: Herman 8/6, Szeitl 7, Baa 18, Tóth 3, Németh 2, Király

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!