Atlétika
Kulunics Vince

Kosárlabda: fölényes győzelem Szigetszentmiklóson az NB I/B-ben

Publikálva: 2024.10.13 Frissítve: 2024.10.13 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE 111 pontig jutott a BKG Prima otthonában a másodosztályú bajnokság második fordulójában.

A DVTK U23-as csapata elleni hosszabbításos vereséget követően az MTK-TFSE vasárnap délután a BKG Prima Szigetszentmiklós vendégeként lépett pályára, az NB I/B Piros csoportjának második játéknapján.

Az nagyon hamar kiderült, a két együttes nincs azonos súlycsoportban: a mieink öt perc elteltével már 17-5-re vezettek, majd az első negyed végére Bozsó Ádám tanítványai a harminc pontot is elérték, miközben csak nyolcat kaptak a másik oldalon. Az A-csoportban edződő fiataljaink, Kókai Patrícia és Gábor Lili vezérletével csapatunk a folytatásban is dominálta a meccset, így a különbség gyorsan harminc fölött járt (41-10), sőt a nagyszünetben már 62-14-re álltak jobban a kék-fehérek.

A fordulást követően a lányok továbbra sem lassítottak, és 31-9-re a harmadik felvonást is fölényesen behúzták, így a végjáték már abszolúte csak formalitásnak bizonyult. Az MTK-TFSE kiütéses győzelmet aratva, 111-36-ra múlta felül ellenfelét.

A mezőny – toronymagasan – legjobbjaként Gábor Lili 34 pontig jutott, emellett 11 lepattanót, 4 gólpasszt és 5 labdaszerzést is beletett a közösbe, így végül kiemelkedő 54-es teljesítményindexszel zárta a meccset.

Folytatás két hét múlva a Vasas Akadémia II. ellen, hazai pályán. 

NŐI NB I/B, PIROS CSOPORT, MÁSODIK FORDULÓ
BKG Prima Szigetszentmiklós–MTK-TFSE 36-111 (8-30, 6-32, 9-31, 13-18)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

(Fotó: Somogyi Gábor)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!