Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kosárlabda: biztató vereség a Sepsiszentgyörgy elleni felkészülési mérkőzésen

Publikálva: 2021.09.06 Frissítve: 2021.09.06 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest 76-57-re vereséget szenvedett a Városmajorban az Euroliga selejtezőre készülő, román ACS Sepsi-SIC ellen.

A női NB I A-csoportjában szereplő TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata túl van az első felkészülési mérkőzésén, amelyet a román Sepsiszentgyörgy ellen játszott a Városmajorban. A találkozó elején Magyar Bianka együttese kiválóan tartotta magát az Euroliga-selejtezőre készülő vendégekkel szemben, a nagyszünetben csupán 30-25-ös román vezetés állt az eredményjelzőn.

Ezt követően a harmadik negyedben megnőtt a különbség 15 pont környékére, viszont a zárószakaszban ismét helytálltak játékosaink, a jobb erőkből álló ellenfél végül 76-57-re győzött. Kedden már a következő edzőmeccs jön a Sopron Basket ellen, szintén hazai pályán.

– Először is szeretném megköszönni a Sepsiszentgyörgynek, hogy eljöttek hozzánk edzőmérkőzést játszani. Összességében remekül szolgálta a találkozó a felkészülésünket. Ez volt az első, komoly  előkészületi meccsünk, így rengeteget fejlődhetünk ezekből a tapasztalokból, hiszen nagyon kemény csapattal csaptunk össze. Egyelőre a háromból még csak két légiósunk állt rendelkezésre, Chante Stonewall még nem játszott, de eddig Elisabeth Pavel is csupán egyetlen közös edzésen vett rész úgy vágtunk neki ennek a meccsnek. A négy negyedből háromban abszolút jól tartottuk magunkat, egyedül a harmadik tíz perccel nem vagyok elégedett, ugyanis harminc pontot senkitől nem kaphatunk egy negyed alatt. Egyébként ott tartunk most, ahol a felkészülés derekán szükséges, szerencsére viszont láttam a pályán az edzésen gyakorolt dolgokat is. A csapategység is remek, jó irányba haladunk – nyilatkozta Magyar Bianka, vezetőedző a meccs után.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, VÁROSMAJOR:
TFSE-MTK Budapest–ACS Sepsi-SIC 57-76

(A kép forrása: Sepsi-SIC facebook-oldala)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!