Vívás – kard
Szatmári András

Kézilabda: így látta Dakos Noémi az évet

Publikálva: 2022.06.04 Frissítve: 2022.06.03 Kézilabda

Csapatkapitányunk értékelte a 2022/23-as szezont.

A vezetőedző, Vida Gergő értékelte már az idei szezont, ezúttal viszont a csapat kapitányával, Dakos Noémivel beszélgettünk a nemzetközi kupában való szereplésről, az edzőváltásról, illetve a csapatközösségről és célokról.

 ‒ Kicsit mesélj arról, hogy milyen volt a csapat számára az MTK Budapest történetében először nemzetközi kupameccsen szerepelni?

‒ Nagyon örültünk annak, hogy idén történemet írtunk az MTK Budapest életében, először léphettünk ki a nemzetközi porondra. Az első körben a török csapat ‒ Yalikava Spor Kulübü ‒ ellen elvárható volt a továbbjutás, ami elég simán sikerült is. A dán együttes ‒ Herning-Ikast Handbold ‒ ellen viszont tudtuk, hogy nehéz két párharc áll előttünk. Próbáltunk helyt állni, ami meg is valósult, főleg az idegenbeli meccsen. Nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, amit az is bizonyít, hogy végül a Final Fourba is eljutottak. Összességében mindenki élvezte ezt a pár találkozót, örök élmény marad mindenki számára, és jó volt belekóstolni a nemzetközi meccsek hangulatába.

‒ További újdonság, hogy Golovon Vlagyimir szövetségi kapitány lett, es új vezetőedző érkezett a csapat élére, Vida Gergő személyében. Hogyan érintett titeket a változás, mennyire tudtatok összecsiszolódni az új trénerrel?

‒ Érdekes váltás volt hiszen Vova nem úgy ment el tőlünk, hogy nem jöttek az eredmények, és azért kellett edzőt váltani, hanem nagy örömünkre magasabb szintre léphetett, ami járt már neki, és nagyon megérdemelte. Tudtuk, hogy nagy lesz a változás és nehéz is, hiszen év elején is elég bonyolult az edzőcsere a csapatoknál, szezon közben pedig még nehezebb. Gergő pont az FTC Rail-Cargo Hungariával közös téli alapozásnál csatlakozott hozzánk, ami jó időpont volt, mert nem volt tétmérkőzésünk, így volt időnk megismerni egymást. Majd következtek sorban a bajnoki összecsapások, amit megnehezített a koronavírus-járvány, sokan kiestek a csapatból, az edzéseken nem tudtunk teljes csapattal készülni és elég sokat ki is vett belőlünk, mire utolértük magunkat. A szezon végére már kezdtünk egymásra hangolódni, azonos hullámhosszra kerülni.

‒ Hogyan értékelnéd az idei helyezéseteket és a meccseken elért eredményeket? Van-e hiányérzetetek? Kiemelnél-e esetleg meghatározó mérkőzéseket a szezonból?

‒ Nagyon hullámzó volt a csapat teljesítménye ebben a szezonban. Tudtunk olyan bravúrokat hozni, mint például a DVSC SCHAEFFLER elleni hazai meccs, vagy a Vác otthonából elhozott két pont. Az árnyoldal pedig, hogy olyan meccseket elveszítettünk, amiket a szezon elején kötelezőként gondoltunk. Számomra ezek azok találkozók, amik nagyon bosszantóak. Természetesen nagyon sok minden számít azon a napon, amikor mérkőzést játszunk, mindenkinek vannak problémai, de ezek azok a párharcok, amiket hoznunk kell ahhoz, hogy folyamatosan tudjunk fejlődni és előrébb tudjunk lépni.

‒ Hogyan tekintesz a jövő évre? Hogyan latod a csapatközösséget? Milyen céljaitok vannak a következő idényre?

‒ A csapatközösséggel sosem volt probléma, mióta itt vagyok mindig összetartó társaság vett körül, ezzel jövőre sem lesz baj. Jó játékosok érkeznek hozzánk, akik tudják pótolni a távozókat és beleillenek a csapatba személyiségükkel is. Vannak fiatal, kiváló kézilabdázóink, akiknek egyre több szerepük lesz, bőven jut majd nekik játéklehetőség, amivel élniük kell, és vinni az együttest előre. Személy szerint én azt várom, hogy lépjünk előre helyezés szempontjából. Ahhoz nagyobb koncentráció kell nem csak a meccseken, de hétköznapi munkában is. Nagyon nehéz lesz, mert minden körülöttünk lévő csapat próbál erősíteni, de ha ezeket a hullámvölgyeket ki tudjuk szorítani, vagy minimálisra csökkenteni a játékunkban, akkor pár lépcsőfokot felfelé léphetünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!