Kézilabda
Farkas Johanna

Kézilabda: Bravúr a Debrecen ellen (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.10 Frissítve: 2021.11.15 Kézilabda

Kiélezett mérkőzésen, az utolsó percekben dőlt el a két pont sorsa. Egymásért küzdöttek a lányok, két pont lett az eredménye.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 8. fordulójában az eddig mindössze két pontot veszítő DVSC Schaeffler vendégeskedett nálunk. A debreceniek a tabella harmadik pozíciójából, a mieink pedig a nyolcadik helyről várták a találkozót.

Az összecsapást nagy lendülettel kezdtük, rögtön magunkhoz ragadtuk a vezetést, Kekézovity Anna második találatával 4-2 volt az állás. Ám a vendégcsapat sem akart lemaradni a góllövésben, s hamar ki tudtak egyenlíteni, sőt egygólos előnyre is szert tettek.

Ezután ismét a mi perceink következtek, hiszen újra át tudtuk venni a mérkőzés irányítását egyúttal a vezetést is, ám ez sajnos nem tartott sokáig, Giegerich védéseinek és a DVSC eredményes támadásainak következtében a 14. percben már kétgólos előnyt tudhattak magukénak. Ekkor érkezett Golovin Vlagyimir időkérése, ám a Lokit nem lehetett megállítani így sem, már négygólos differencia mutatkozott a két csapat között a félidő derekán. Ezt az előnyt a játékrész végéig növelni tudta a debreceni együttes, ám az etap végére sikerült visszaállítani a különbséget, 14-18-as állásnál mehettek a csapatok pihenőre.

A második félidő számunkra kedvezően indult, hiszen Pál Tamara 38. percben szerzett hétméteres találatával egy gólra felzárkóztunk. A DVSC Schaeffler nem hagyta, hogy kiegyenlítsünk, az egygólos különbségről visszaállították a négygólos differenciát a találkozó 44. percében. Golovin Vlagyimir a 46. percben időt kért, és az utolsó nagy hajrá reményében küldte vissza a pályára lányait. Vezetőedzőnk várakozásai szerencsére be is igazolódtak, hiszen a találkozó utolsó tizenkét percében elindult a felzárkózás. Időközben a Rutka-Győrffy Alexandrát váltó Győri Barbara parádés formában tért vissza a kapuba, óriási erőket mozgósítva mieink az 55. percben kiegyenlítettek.

Az utolsó öt percben parázs hangulatú ki-ki mérkőzés alakult a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban. Jól védekeztünk, de a támadásban elkövetett technikai hibánkat könyörtelenül megtorolta ellenfelünk, így ismét egygólos előny volt ott. Gyorsan jött a válasz, Pál Tamara egyenlített, majd a debreceniek kapkodták el a támadásukat, így három perccel a végső sípszó előtt mi támadhattunk a vezetésért, melyet Bujdosó-Gerháth Fanni góljával el is értünk. Pelczéder Orsolya parádés labdaszerzését követően Dakos Noémi talált be, így már 29-27-re vezettünk. Bő egy perccel a lefújás előtt Arany Rebeka szerzett gólt, ezzel egy gólra csökkentette a differenciát.

Golovin Vlagyimir ugyan időt kért, de a megbeszélt taktikából nem sikerült gólt elérni, így még maradt huszonöt másodperce a vendégeknek támadni. A mieink küzdöttek, nem hagyták, hogy gólt szerezzen az ellenfél, még úgy sem, hogy az utolsó hat másodpercben Bujdosó-Gerháth Fanni kétperces kiállítása miatt emberhátrányban védekeztünk. A DVSC csupán oldalhálós lövésig jutott, így emberfeletti küzdelmek után 29-28-as bravúrgyőzelmet szereztünkl az eddig csupán FTC-től vereséget szenvedő debreceni egylet ellen.

Női kézilabdázóink nagyon értékes két pontot szereztek, hiszen a Debrecen elleni győzelem hatalmas erőt adhat lányainknak a folytatásban. A szerdán kilátogató közönség pedig végig buzdítva, mintegy nyolcadik emberként segítették mieinket.  

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 8. forduló
MTK Budapest–DVSC SCHAEFFLER 29-28 (14-18)

Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 200 néző, Játékvezetők: Paska, Vastag

MTK BUDAPEST: Győri ─ Bánfai 1, Kekezovity 7, Marincsák 2, Dakos 2, Bujdosó-Gerháth 4, Sallai 1. Csere: Rutka-Győrffy (kapus), Juhász 1, Pelczéder 2, Pál 6 (4), Mazák-Németh, Szabó 2, Koronzai 1, Kürthi.

Vezetőedző: Golovin Vlagyimir 

DVSC SCHAEFFLER: Giegerich ─ Costa 4, Kovács 3, Vámos P. 1 (1), Bordás 3, Hornyák 5, Petrus 4. Csere: Csapó (kapus), Arany 2, Vámos M., Jezhykava 1, Planéta 2, Szabó 2, Csernyánszki 1.

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Hetesek: 5/4, illetve 4/1
Kiállítás: 4 perc, illetve 8 perc

Golovin Vlagyimir: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük a két pontot. Nagyon erős csapatot sikerült legyőzni. Ellenfelünk hiába vezetett többször is több góllal, játékosaim ma mindent megbocsátottak egymásnak, és az utolsó pillanatokig küzdöttek. Ennek és a harcosságnak köszönhetjük ezt a nagyon fontos két pontot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!