Tenisz
Fucsovics Márton

Esport: szerződést hosszabbított Rocket League csapatunk

Publikálva: 2022.07.21 Frissítve: 2022.07.21 eSport

Hoós Roland, Juhász Máté, Yem Richárd és Zubor Ádám felállással indulunk neki a következő szezonnak is.

2021 tavaszán nemzetközi sikereket halmozó gárdát kellett újjáépítenie Yem "richmond" Richárdnak, Rocket League csapatunk kapitányának. A sikeres időszak folytatása érdekében érkezett Juhász "Mateos" Máté, Hoós "shadix" Roland és Zubor "Gogi." Ádám. Játékosaink egy évre kötelezték el magukat, majd a debütálás rögtön kupagyőzelmet jelentett a Stay&Play kiírásán. Megújult csapatunk 2021 júliusában szerepelt először nézők előtt, majd második helyszíni versenyükön megnyerte a K&H Junior Kupát, így a WiLD MultiGaming elleni döntő sikert követően játékosaink először emelhettek magasba (nem virtuális) trófeát.

A mögöttünk hagyott szezonban az őszi Final Four második helyezését követően a Hungarian Open 2021/22-es tavaszi ligájának két eseményét is sikerrel zártuk. Áprilisban az első eventen, júniusban a harmadik eventen végeztünk az első helyen, mindkét alkalommal a Future Esports gárdájánál bizonyultunk jobbnak.
 
A július 9-i K&H Junior Rocket Kupán való címvédéssel megkoronázták idényüket játékosaink, akik már korábban döntöttek jövőjükkel kapcsolatban. Csapatkapitányunk, Yem Ricsi vezetésével a következő évadban is a Hoós, Juhász, Yem, Zubor négyes fogja képviselni egyesületünket.

A K&H Junior Rocket League Kupa maratoni döntőjén elért sikert ”richmond” értékelte:
– Hogyan éltétek meg a döntő izgalmait? 
– Így, hogy ennyire szorosra sikerült a döntő, kétszer annyira örültünk a győzelemnek. Felemelő érzés volt, nagyon boldogok voltunk, hogy sikerült a címvédés.

– Minek köszönhettétek, hogy ti nyertetek? 
– Ez jó kérdés! Talán annak, hogy egyszer sem adtuk fel, és mindig bíztunk egymásban. Még akkor is, amikor vesztésre álltunk a szettben.

–  Mekkora előnyt adott a „hazai pálya"? 
– Ezen gondolkoztam én is a LAN után, hogy vajon előny volt-e a hazai pálya. Egy dolog biztos: én nem éreztem idegennek a setupot. Mi ezeken a monitorokon játszunk otthon is, lehetséges, hogy előny volt.

A K&H Kupát megelőzően, május 25-én és 26-án a címeres mezt is magára ölthette Yem és Zubor, akik Bakuban léptek pályára az Európa-bajnokságon. A 3v3-as formátumban zajló rendezvényen Bartha Zoltánnal (Future Esports) kiegészülve a negyeddöntőkig jutott a magyar válogatott, és Szlovákiával együtt végzett a megosztott ötödik helyen.

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!