Vívás – kard
Szatmári András

Esport: MTK Budapest-diadal a 2021-es K&H Junior Rocket League 3v3 Kupán (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.07.25 Frissítve: 2021.07.26 eSport

Nézők előtt, hazai pályán az MTK Budapest Esport Arénában sikerült kiharcolnia a kupagyőzelmet az MTK Rocket League-csapatának a K&H támogatásával megrendezett versenyen.

Közel hetven regisztrált néző előtt zajlott a K&H Junior Rocket League 3v3 Kupa döntője az MTK Budapest Esport Arénában. A nyolc csapat részvételével megszervezett esemény a koronavírus-járvány utáni nyitás egyedi és üdítő rendezvényeként szolgált a magyar esport szerelmeseinek.

A helyszíni döntőre két online selejtezőről három-három csapat kvalifikálta magát. Július 10-én a D1ABLO, a Wild Multigaming és a PEP, július 17-én pedig a KMK Esport, az Exhelp Gaming és a LvL Up Esport harcolta ki az offline szereplést. Hozzájuk csatlakozott meghívott csapatként a Hungarian Open Season 3-ban nyújtott teljesítménye alapján a Future Esports és az MTK Budapest, kialakítva a végleges mezőnyt.

A Hungarian Rocket League Tournaments és az MTK Budapest által szervezett eseményen végre újra nézők előtt szerepelhettek az esportolók, hiszen a hatályos kormányszabályzatnak köszönhetően kötelező maszkviselés és védettségi igazolvány felmutatása nélkül vehettek részt az érdeklődők. Szombaton azonban nem csak a versenyzők arattak nagy sikert, hiszen a magyar Rocket League-közösség két ismert szereplője, Fekete Miklós hétszeres natúr erőemelő-világbajnok, kétszeres világrekorder és Sunn népszerű youtuber, streamer is tiszteletét tette. Meghívott vendégeink a közös képek készítése, aláírások osztogatása mellett vállalták a nézők elleni játékot is, sőt személyes találkozásuk örömére Rocket League-ben is összemérték tudásukat.

Sunn (középen) és Fekete Miklós (jobbra), Magyarország legerősebb gémere:

A K&H Junior Rocket League 3v3 Kupát online, magyar kommentárral is követhették a nézők a Hungarian Rocket League Tournaments Twitch-csatornáján. A döntő közvetítése visszanézhető ITT. A stream idén is rendkívüli érdeklődést váltott ki, hiszen 5724 néző kattintott rá közvetítésünkre.

A verseny hozta azokat az izgalmakat, amelyeket reméltünk, illetve meglepetésekben sem volt hiány. A vigaszágas lebonyolítás miatt azok a csapatok is kaptak még esélyt a visszatérésre, amelyek egyszer már vereséget szenvedtek. Az eredmények és az ágrajz elérhető a kupa smash.gg oldalán.

A nagydöntőig vezető úton a KMK Esport, a WiLD Multigaming, illetve a D1ABLO együttesével kellett megmérkőznie az MTK Budapest csapatának, azaz a Juhász „Mateos” Máté, Yem „richmond” Richárd, Zubor „Gogi.” Ádám triónak. Az első párosítás kivételével a nézők végig a színpadon nézhették együttesünk fordulatokkal teli találkozóit. A felsőági döntőben például 0-2-es hátrányból felállva nyerte meg csapatunk a három győzelemig tartó párosítást, amelyet richmond rendkívül szépen helyezett találata döntött el az aranygólig tartó hosszabbításban. Mivel játékosaink a felső ágon menetelve jutottak be a Grand Finalbe, egygyőzelemnyi előnyt kaptak az alsó ágon továbbjutó WiLD Multigaminggel szemben. A végig játékban lévő WiLD Multigaming sorra aratta a győzelmeket vetélytársaival szemben, nagyszerű formáját pedig ki is tudta használni. A párharc első összecsapását magabiztosan nyerte meg, így máris ledolgozta az MTK felső ágon kiharcolt előnyét.  A vereséget viszont gyorsan elfeledtették esportolóink, akik látványos játékkal kerekedtek felül vetélytársukon. A legtöbb találatot magára vállaló Mateos kétszer is triplázni tudott. A mindent eldöntő mérkőzés utolsó pillanataiban Gogi. talált be, amivel a mi hármasunk emelhette magasba a K&H Junior Rocket League 3v3 serlegét.

 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!