Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Esport: ötödik hely Rocket League-ben az Európa-bajnokságon, két győzelem és továbbjutás a Pro Clubs Bajnokságban, győzelem Spában

Publikálva: 2022.06.01 Frissítve: 2022.06.01 eSport

A 2022-es bakui Rocket League Európa-bajnokságon két MTK-s sportoló részvételével ötödik helyet szerzett a magyar válogatott, Pro Clubs csapatunk tovább növelte győzelmi szériáját, Endrődi Dominik a változékony időjárást kihasználva nyert Belgiumban.

Rocket League:
 
Május 25-én kezdődött a 2022-es Rocket League Európa-Bajnokság, Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban, a Crystal Hall Arénában. A magyar válogatottat Bartha “CokeHUN” Zoltán (Future Esports) mellett Yem “richmond” Richárd (MTK Budapest) és Zubor “Gogi” Ádám (MTK Budapest) képviselte.
Az „A” jelű csoportban a nemzeti csapat ellenfele Svédország, Hollandia, Törökország és Azerbajdzsán volt. A Svédország (0-2) és Hollandia (0-2) elleni vereség mellett két párharcot nyertünk, miután Azerbajdzsánnál (2-0) és Törökországnál (2-0) is jobbnak bizonyultak játékosaink.
A második játéknapon, a rájátszás első összecsapásán Szlovákia ellen aratott győzelmével a legjobb négy közé jutott – a felső ágon – együttesünk, ahol azonban Svédország állta útjukat. Az alsó ágra kerülve Törökország vágott vissza a csoportkörben elszenvedett vereségért, melynek következtében ötödik helyen végzett a magyar válogatott, története első Európa-bajnokságán. Ezúton is gratulálunk Nekik!
 
A torna részletes eredményei IDE kattintva, a magyar közvetítés pedig a Hungarian Rocket League Tournaments twitch csatornáján érhető el.
FIFA Pro Clubs:
 
Május 29-én, vasárnap a Magyar Pro Clubs Bajnokság nyolcadik játéknapján vettünk részt. Az éllovas TrollFoci-Hálószaggatót követően a ZTE FC Esport és a DVTK e-Sport gárdájával mérkőztünk meg. Említésre méltó, hogy utolsó öt bajnoki találkozónkon nyerni tudtunk, ráadásul három alkalommal kapott gól nélkül tettük meg mindezt.
 
HPCL 13. forduló: MTK Budapest Esport – TrollFoci-Hálószaggató Esport 1-0
 
A találkozót támadónk, Gódor gólja döntötte el a tizenhetedik percben, aki cselét követően váratlan ütemben tüzelt kapura. Védekező játékosaink jóvoltából, kapott találat nélkül teljesítettük a kilencven játékpercet és sorozatban második alkalommal győzedelmeskedtünk az aktuális éllovas ellen.
 
HPCL Magyar Kupa 3. kör: ZTE FC Esport – MTK Budapest Esport 0-0 (3-4)
 
A HPCL Magyar Kupa körében zalai riválisunkkal kellett megmérkőznünk az elődöntőbe kerülésért. Mivel a rendes játékidőben nem született döntés, és a hosszabbítás sem döntötte el a párharc sorsát, szétlövésre került sor. A párbajban az első lövő kivételével nem hibáztak játékosaink, így továbbjutást ünnepelhettünk a párharc végén.
 
HPCL 14. forduló: MTK Budapest Esport – DVTK e-Sport 3-0
 
A piros-fehér gárda elleni találkozót ismét Gódor találata nyitotta, aki a tízedik percben kiszorított szögből volt eredményes. Első gólját követően a második félidőben is betalált támadónk, amikor ismét a rövid sarkot célozva juttatta a labdát a hálóba. A találkozót Kovács Dániel találata zárta, aki a szögletet követő kavarodást használta ki.
 
A két bajnoki győzelmünknek köszönhetően a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán -egy pontra lemaradva az első és második helyezettől-, miután utolsó hét mérkőzésünkön nyerni tudtunk.
FIFA 1v1:
 
FIFA csapatunk mellett egyéni játékosaink sem pihentek a hétvégén, ugyanis május 28-án lezajlott az első magyar Európa-bajnoki nyílt eFootball selejtező. Egyesületünket régi-új játékosunk Majorosi Krisztián és Pro Clubs gólvágónk Gódor Donát képviselte. Mindkét versenyzőnk bejutott a legjobb négy közé, így biztosan ott lesznek a júniusi PlayIT Show zárt selejtezőjén, ahol a legjobb nyolc játékos mérkőzik meg a címeres mez viseléséért.
 
Végeredmény:
  1. Majorosi Krisztián
  2. Gódor Donát
  3. Bartha Dániel
  4. Varga Bende
Szimulátor:
 
A Hungarian e-Sport Series mezőnye Belgiumba látogatott, ahol huszonkét kör alatt kellett eldönteniük a pilótáknak a pontok sorsát. A futam alatt a szoftveren is a régióra jellemző változékony időjárást tapasztalhatta meg a mezőny, hiszen a verseny utolsó köreiben kellett esős abroncsra váltaniuk. A kiállást versenyzőnk, Endrődi Dominik hajtotta végre a legjobban, így első helyen intette le a kockás zászló.
Képek forrásai: Magyar E-sport Szövetség, saját szerkesztés
 
Szakosztályunk támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!