Atlétika
Jankovics Dániel

Esport: Csalódást keltő eredmények

Publikálva: 2021.06.10 Frissítve: 2021.06.10 eSport

A HPCL Magyar Kupa döntőjébe jutottunk, miután a legjobb négy között legyőztük a Genesis Gaming együttesét. A bajnokságban azonban nem szereztünk pontot, így négypontos hátránnyal állunk, két mérkőzéssel a vége előtt.

Május 6-án a HPCL Magyar Kupa mellett a bajnoki pontvadászatban is pályára léptünk. Továbbjutásunkat követően pont nélkül maradtunk, és jelentős hátrányba kerültünk a bajnoki címért folytatott harcban.  

HPCL Magyar Kupa ötödik kör:

MTK Budapest esport–Genesis Gaming 1-1 (4-1 büntetőket követően)

A vendégek gyorsan megszerezték a vezetést, miután a védőnktől elpattanó labdát Antal értékesítette. Az egyenlítés a rendes játékidő hosszabbításában érkezett, Batik talált be volt csapata ellen.

A kétszer tizenöt perc ráadás nem hozott döntést, így a szétlövésben kellett megmérkőzniük a csapatoknak egymással. Az idegek harcában csapatunk bizonyult jobbnak, hiszen összes lövőnk túljárt az ellenfél kapusának eszén.

A  döntőben június 20-án a DVSC eSport együttesével küzdünk meg a kupa megszerzéséért.

HPCL 19-20. forduló:

DVSC eSport–MTK Budapest esport 3-0

Az első játékrészben ismét vetélytársunk szerezte meg a vezetést, és azt kihagyott büntetőnket követően növelni is tudták. Fölényünk ellenére a helyzeteit kihasználni tudó DVSC háromgólos sikert aratott. 

MTK Budapest esport–Genesis Gaming 0-1

A vendégeknek sikerült – kiesésüket követően – kapott gól nélkül teljesíteniük a kilencven percet, ami a három pont megszerzését jelentette.  Egyetlen kaput eltaláló lövésükből gólt szereztek Kókai révén, és felzárkóztak az élmezőnyhöz.

A tabellán jelenleg a harmadik helyet foglaljuk el, négy pontra lemaradva az éllovas Puskás Akadémia eSport együttesétől.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!