Kézilabda
Poczetnyik Luca

Alapszakasz bajnokok

Publikálva: 2015.03.31 Frissítve: 2015.03.31

A csoport kínbarlangjának számító oroszlányi győzelmének köszönhetően megnyerte a Nyugati csoport küzdelmeit az MTK Törökbálint. A neheze most következik.

NB II Nyugati csoport:

OSE Lions - MTK Törökbálint 88-95 (11-20, 28-21, 23-28, 26-26)

OSE: Ughy 10, Burai 6, Hajmásy 16/12, Vukolic 16/12, Tanács 25/12, Kiss Károly 8, Gorzsás 7, Túri.

MTK Törökbálint: Wehner 18/9, Bódi 12/6, Horváth K. 24/15, Spiriev 1, Baross 8, Jakab 11/3, Bíró 8, Mostbacher 5, Csempesz 6/6, Máriás 2.

Zsinórban aratott négy győzelme után újabb bravúrra, a listavezető legyőzésére készült az NBI/B-ben újonc OSE Lions férfi kosárlabda csapata, mely 51 másodperccel a vége előtt még vezetett az MTK ellen. Zsúfolt lelátó előtt zajlott a péntek esti találkozó, ahol a fővárosiak kapták el jobban a fonalat (4. perc: 0-6). Vukolics triplájával és Kiss Károly közeli kosaraival kezdte meg a felzárkózást az OSE (8. perc: 11-13), ám a lendületesen kosárlabdázó és pontosabban célzó vendégek 9 pontos vezetésével zárult az első etap. A második negyedben alaposan megváltozott a játék képe, s ebben főszerepet vállalt a 4 perc alatt 10 pontot szerző, közelről és távolról is jól célzó Tanács (27-22). Nem hagyta annyiban a dolgot a listavezető, így félidőre ott volt a minimális előny (39-41).

Fordulás után tripla-parádét láthatott a közönség: hazai oldalról Hajmásy és Tanács, míg a látogatók részéről a 17 esztendős Horváth Kristóf vitte a prímet ebben a műfajban (28. perc: 62-59). Mielőtt megnyugodhattak volna az oroszlányiak, a kispadról érkező Csempesz is berámolt két triplát, így 7 pontos vendég előnyről startolt a befejező negyed (30. perc: 62-69). Az utolsó felvonásban is záporoztak a hármasok: Tanács, Vukolics és Hajmásy egyaránt duplázott, így egy perccel a vége előtt, 88-86-os hazai vezetésnél majdnem felrobbant az oroszlányi csarnok. Két elvesztett labda, s a vendégek jobb helyzetkihasználása azonban lehűtötte a kedélyeket (88-92).

– Fantasztikus hangulatú derbi volt, köszönjük a minket elkísérő szurkolóknak, és minden tiszteletem az oroszlányi drukkereknek. – értékelte a látottakat a találkozó után Szarvas Gábor vezetőedző. – A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült. A félelmetes atmoszférában sem estünk pánikba, amikor a hazai csapat átvette a vezetést, még a közvetlen végjátékban sem. A 88 bekapott pont ellenére elégedett vagyok a csapatom védekezésével. Támadásban mindenki potens volt, a 18 éves Horváth Kristóf extra teljesítménye mellett, mindig volt valaki, aki „megtolta a szekeret”. Kiváltságosnak érzem magam, hogy ezeknek a játékosoknak az edzője lehetek. Büszke vagyok rá, hogy az MTK Törökbálint kosárlabda csapata zsinórban harmadszor mondhatja magát nyugati alapszakasz győztesnek.
A bajnokság legfontosabb szakasza kezdődik. – jelentette ki Szarvas. – Meg akarjuk nyerni az utolsó alapszakasz mérkőzésünket is Győrben, és a rájátszásban is hat győzelmemre törekszünk!

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!