Atlétika
Kulunics Vince

Wimbledoni győzők

Publikálva: 2015.07.12 Frissítve: 2015.07.18 Tenisz

Magabiztosan, a döntőben lehengerlően nyert az MTK Budapest duója, a legrangosabb tenisztornán. Gálfi Dalma tavaly már döntőig jutott, idén pedig sikerrel is járt, Stollár Fannyval az oldalán.

Magyar páros még sosem nyert Wimbledonban, Babos Tímea (Stephens) 2010-ben, és Szávay Ágnes (Azarenka) 2005-ben is külföldi partnerrel győzött a juniorok között. Idén ez a széria is megszakadt.
Gálfi Dalma harmadik a junior világranglistán – egyéniben. Tavaly kezdett el felnőtt viadalokon indulni. Háromnegyed év alatt közel 800 helyezést ugrott előre a nemzetközi rangsorban. Magas, erős leány. Jó a lábmunkája, kiváló az adogatása. Kiegyensúlyozott, higgadt a pályán.
1998. augusztus 13-án született Veszprémben. Balatonfüreden él szüleivel. Tavaly párosban és csapatban is U16-os Európa-bajnokságot nyert Stollár Fanny és Udvardi Panna társaságában. Wimbledonban érvényesül erőteljes játéka, már tavaly is a fináléig jutott, párosban a cseh Bouzková oldalán.
Stollár Fanny háromszoros Európa-bajnoknak vallhatja magát, hiszen az egyéni viadalt is megnyerte tavaly az U16-osok között. Budapesti leány, Dalmánál fiatalabb három hónappal. 1998. november 12-én született. 13 évesen felnőtt magyar bajnokságot nyert.
Észveszejtő ütésekre képes. Céltudatos, hihetetlen lehetőségekkel. Olykor elveszíti a fejét, magával hadakozva gyengíti saját pozícióját.
Ezt kinőve a világ csúcsai várják.

Angol nemzetközi bajnokság, Wimbledon (26.750 ezer font, fű)
junior leány páros döntő:
Gálfi Dalma, Stollár Fanny (magyar, MTK Budapest 3.) –Tereza Mihalíková, Vera Lapko (szlovák, fehérorosz) 6:3, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!