Kézilabda
Poczetnyik Luca

Van tere a fejlődésnek

Publikálva: 2018.08.04 Frissítve: 2018.08.04 Kézilabda

A Győr megmutatta, miért tartják a világ legjobb csapatának.

Győri Audi ETO KC–MTK Budapest 40-19 (17-8)
Audi Aréna
Vezette: Kovács K., Tóth J.

Győri Audi ETO KC: Grimsbö – Görbicz 6 (1), Amorim 3, Oftedal 4, Brattset 6, Groot 4 (3), Fodor Cs. 4
Csere: Leynaud, Kürthi, Hansen 3, Farkas J. 1, Kristiansen 3 (1), Puhalák 4
Vezetőedző: Danyi Gábor

MTK Budapest: Lajtos – Fekete B. 3, Termány 2, Tóth E. 6, Karnik 2 (1), Slakta 2
Csere: Győri, Fritz, Nonn, Kovács G. 1, Gorilszka 1 (1), Mihálffy 1, Erdélyi, Horváth N.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/2

Péntek este játszotta negyedik felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk. Az ellenfél a K&H liga és a Bajnokok Ligája címvédője, a Győri Audi ETO KC volt.

A kezdés előtt Golovin Vlagyimir – akit már az érkezéskor tapsviharral üdvözölt a győri közönség – átadta Afentáler Sárának a junior válogatott világbajnoki aranyérmét. Az ETO ifjú balátlövője meghatározó tagja volt a Golovin Vlagyimir által irányított nemzeti csapatnak, ám a vb-t megelőző edzőtáborban súlyos bokasérülést szenvedett, így végül lemaradt a tornáról.

A hazaiak keretében helyet kapott mindhárom új igazolásuk, egyaránt világklasszisok: a francia Amandine Leynaud, illetve a norvég Veronica Kristiansen és Kari Brattset.

Nem kezdtük rosszul a meccset, Lajtos Nóra hárította Görbicz Anita hétméteresét, az első tíz percben, 5-4-ig tartani tudtuk a lépést ellenfelünkkel. Ezt követően a győriek – kihasználva a mieink rövidzárlatát – öt gyors góllal megléptek, majd a folytatásban tovább növelték előnyüket (18-7).

A második játékrész pocsékul kezdődött, a hazaiak 6-1-es rohammal állva hagyták Golovin Vlagyimir tanítványait. 23-9 után felcsillant a remény, három gyors gólt szereztünk, de a Győr azonnal rendezte sorait, esélyt sem adott a felzárkózásra. Az utolsó nyolc percben úgy tűnt, ellőttük az összes puskaporunkat, mindössze egyszer tudtunk betalálni Leynaud-nak, így a hazaiak végül 40-19-es győzelemmel örvendeztették meg a találkozóra kilátogató szurkolóikat.

Golovin Vlagyimir együttese legközelebb augusztus 8-án, az Érdi Ipartestület Kupán lép pályára, a házigazda ellen.

Golovin Vlagyimir:Nem voltunk itt fejben, és fizikálisan is fáradtnak tűntek a lányok. Támadásban és védekezésben is lassabbak voltunk, mint a korábbi meccseken. Meg kell néznünk, hogy mi lehet a gond. Az eredmény nem aggaszt, az enervált játékunk inkább. Nem voltak érzelmek: nem örültünk a góloknak, és látszólag nem érdekeltek a hibák sem.

(Fotó: Szalmás Péter)
 


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:
 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!