Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: sikersztori Vágó Attilával

Publikálva: 2023.06.02 Frissítve: 2023.06.01 Kézilabda

Női kézilabdacsapatunk vezetőedzője decemberben vette át az alakulat irányítását, az eltelt hat hónapról beszélgettünk vele.

Ezt megelőzően a Dunaújvárosi KKA együttesét irányító szakember a téli csatlakozás első nehézségeiről vallott elsőként. 

‒ Amikor érkeztem nem volt túl jó a hangulat a csapat háza táján, mindenki tartott attól, nehogy kiessen a gárda az NBI-ből. Látszott, hogy a lányoknak nincs rendben az önbizalma, elég bizonytalanok, így a legfontosabb az volt, hogy rövid időn belül összekovácsoljuk a társaságot, és megmutassuk nekik a helyes utat, illetve, hogy elfogadjanak engem vezérként, és tűzön-vízen át küzdjenek az irányításom alatt.

Decemberben még csak reméltük, most pedig már sikersztoriként emlékezünk vissza erre az időszakra. Ám szakmailag korántsem volt egyszerű rövid időn belül változtatásokat eszközölni.

‒ Szerencsére sikerrel jártunk, fáradozásaink meghozták az eredményeket, és mindenki elkezdett hinni a másikban és a munkában egyaránt. Nem lehetett és nem is szabadott nagyon belenyúlni a szakmai részbe, mert kevés volt az időnk. Védekezésben voltak főként kisebb változások, ahol ugyan maradt a hatosfal, de kicsit nyitottabb verzióját alkalmaztuk, ami agresszívabb, és a kettes védők nyitják meg a területet. Ez sokkal több koncetrációt, és egymásra figyelést igényelt mindenkitől, de szépen elsajátították a lányok, és fordulóról fordulóra jobban alkalmazták, ezekből sok, gyors gólt tudtunk szerezni.

A csapat több kiváló mérkőzést megélt együtt a szezon során, amiből Attila hármat emelt ki, ami számára a legmeghatározóbb volt.

‒ Az első fontos, mérföldkőnek számító meccsünk az Érd elleni volt, ahol idegenben nyertünk, és az én irányításom alatt ez volt az első győzelmünk, előtte csak a hazai pályán játszott Budaörs elleni döntetlenből volt közös pontszerzésünk. Az Érd ekkor közvetlen riválisnak számított, és nagyon nehéz összecsapásra készültünk, viszont olyan fegyelmezettséget mutattak a lányok, hogy már az első félidőben eldöntöttük a két pont sorsát. Idesorolnám még a Kisvárda elleni itthoni meccset, ahol mindenki jól játszott, és nagyon koncetrált játékkal arattunk sikert. Valamint a Magyar Kupa négyes döntőbe kerülésről döntő Budaörs elleni rangadót is idevehetjük, amikor a nagy lehetőségtől nem remegtek meg a kezek, pazar játékkal hamar eldöntöttük a továbbjutás kérdését.

Sajnos a kupahétvége nem sikerült túlságosan pozitívan, sem eredmény, sem a sérülések szempontjából, ennek ellenére Attila örök élményként tekint vissza erre a két napra.

‒ Jó szívvel gondolok vissza erre a hétvégére, hiszen számunkra ez ajándék volt. Meg tudtuk mutatni magunkat, hiszen hosszú évek után újra az MTK Budapest is képviseltette magát az idei legjobbak között. Szerettünk volna jobb eredményt elérni, de már úgy utaztunk, hogy Simon Petra játékára nem számíthattunk, illetve rögtön szombaton is több sérültünk lett. Ezek a sérülések befolyásolták a szezon utolsó meccseit is, nehéz helyzetbe kerültünk, de a csapat végig küzdött így is.

Május 26-án az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni találkozóval lezárult a 2022/23-as szezon, és a napokban sor került az évzáróra is, és kezdetét veszi a nyári pihenés a kemény munka előtt.

‒ Lezártuk közösen az évet, most a pihenés lesz főszerepben. Én magam is nagyon elfáradtam, jól fog esni a kikapcsolódás, de biztos vagyok benne, hogy ennek ellenére is két hét után már hiányozni fog a munka. A közös edzésekre július 10-ig várni kell, de a lányok az ezt megelőző két hétben már önállóan, az általunk elkészített edzésterv mentén haladva belekezdenek a munkába. A megújult kerettel pedig bízom benne, hogy már a nyári alapozástól kezdve szép időszak kezdődik el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!