Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: hatvan percen át teljes koncentráció

Publikálva: 2023.11.16 Frissítve: 2023.11.15 Kézilabda

A bajnokság kilencedik fordulójában Békéscsabára utazunk.

A keddi Tippmix Magyar Kupa után a hét hátralévő részében a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE elleni mérkőzésünk kerül fókuszba, ugyanis szombaton 18:00 órától a Viharsarokba látogat együttesünk. A kupameccs kiváló gyakorlásnak bizonyult számunkra, nagy tempót diktáltunk, illetve mindenki pályára tudott lépni, és segíteni kiharcolni a továbbjutást.

Hétvégén a szintén négypontos lila-fehéreknél vendégeskedünk, akik az Alba Fehérvár KC-t és a NEKA csapatát legyőzve szerezték pontjaikat. A legutóbbi fordulóban nagyon kiélezett meccset játszottak Mosonmagyaróváron, az ötvenedik percben még döntetlen volt az állás, és az utolsó tíz percben tett közé kilenc találatot a hazai csapat.

Ellenfelünk soraiban idén is a legeredményesebb játékos a jobbátlövő Marija Lanistanin, második leggólerősebb pedig Gyimesi Kitti. A harmadik legtöbb találatot szerző játékosuk Román Dorina, aki nem ismeretlen számunkra, hiszen éppen klubunktól távozott az előző idény végén. Dorinán kívül a Békéscsaba keretéhez Szondi Zsófia, Csáki Lilla és a rutinos kapus, Pásztor Bettina érkezett a nyár folyamán.

Vágó Attila: ‒ Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, a Dunaújváros elleni bajnoki és a Magyar Kupa győzelem után újra nagyon fontos mérkőzést játszunk. Békéscsabán mindig nagyon nehéz pontokat szerezni, kemény szurkolótábor és jó hangulat jellemzi a találkozóikat, ezt ki kell tudnunk zárni, és hatvan percen keresztül csak a saját feladatunkra koncentrálva játszani, hogy győzelemmel térjünk haza.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 9. forduló

2023. november 18. 18:00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE‒MTK Budapest

Játékvezetők: Horváth P., Marton B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!