Atlétika
Jankovics Dániel

Tét nélküli tétmeccs

Publikálva: 2019.02.22 Frissítve: 2019.02.22 Röplabda

Bár az alapszakasz végeredményét tekintve nem oszt, nem szoroz, a mieink számára mégis különös jelentőséggel bír a vasárnapi, DVTK elleni találkozó.

Nehéz heteken van túl női röplabdacsapatunk: Tóth Gábor tanítványai két fordulóval ezelőtt a Balatonfüred ellen szenvedtek 3:1-es vereséget, majd másfél héttel később a Palota RSC tudott pontot rabolni a Városmajorból. Tragédia persze nem történt, Takács Dorotiék már hetekkel ezelőtt bebiztosították a helyüket az Extraligáért folyó rájátszásban, azonban vezetőedzőnk nem dugja a fejét a homokba, nem tesz úgy, mintha minden rendben lenne.

Bajban vagyunk, pedig nincs okunk, hogy bajban legyünk. Magunknak generáljuk a problémákat. Azt érzem a csapaton, hogy a Balatonfüred elleni meccsen valami eltört, megroppant az önbizalmunk. Nyilván ilyen fiatal csapatnál normálisak a hullámhegyek és -völgyek, mi most az utóbbiban vagyunk, de a DVTK elleni találkozó remek alkalom lehet, hogy kikecmeregjünk belőle – vélekedett Tóth Gábor. – Sokat beszélgetünk a lányokkal, szeretném, ha mindenki látná, hogy mik a célok, hogy miért dolgozunk. Minden egyes edzéssel és meccsel közelebb kell hogy kerülünk a céljaink eléréséhez. Nem szabad, hogy ez a munka teher vagy nyűg legyen, élvezni kell a célhoz vezető utat. Ha egyesek csak sodródnak az árral, akkor nem érhetünk célba.

Vasárnap este újabb nehéz mérkőzés vár lányainkra: a DVTK FUX otthonába látogatunk. A két csapat novemberi és januári összecsapását is a mieink nyerték 3:0-ra. Bár a számok tekintetében valóban nincs különösebb tétje a vasárnapi mérkőzésnek, a játékosaink önbecsülése, önbizalma szempontjából mégsem mindegy, mi lesz a vége.

Távolról sem tét nélküli a DVTK elleni meccs. A Diósgyőr nemrég igazolt egy fiatal, nagyon tehetséges feladót Nyíregyházáról, Sitku Renátát, ezáltal minden bizonnyal változni fog a játékuk a korábbiakhoz képest. Éles meccsre számítok, a lelki világunk szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mi történik a pályán.

A vasárnapi találkozón Pőcze Attila és Bátkai-Katona Ágnes fújja a sípot.

2019. február 24. 18:45 DVTK FUX–MTK Budapest (NB I Liga, 20. forduló); Generali Aréna (3529 Miskolc, Görgey Artúr utca 19.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!