Atlétika
Nagy Marcell

Szerbusz Szerbia

Publikálva: 2014.09.16 Frissítve: 2014.09.17 Kosárlabda női

Három mérkőzést játszott az MTK Budapest Szerbiában, és mindet megnyerte. Sztevan Csupics, vezetőedző, a csapat egyetlen idegenlégiósa vonta meg a túra mérlegét.

– Mindössze negyven óra alatt játszottunk három meccset. Kicsit féltettem a csapatomat, de bíztam bennük, hogy tudják hozni a mérkőzéseket, bár nem mindenáron győzni mentünk Szerbiába – kezdte a szakember.

– Nagyon fontos leszögezni, hogy tanítványaim megmutatták, hogy milyen jól tudnak támadásból védekezésbe átállni, hiszen ez a játék egyik lényege. Lüktet a játék, egyik pillanatról a másikra kell az átmenetet megoldani és ez sikerült – folytatta immár szakmázva.

– Azt hozzá kell tenni, hogy például a harmadik meccset a kiváló védekezésünk miatt tudtuk megnyerni, de ezen a területen is javulnunk kell – jegyezte meg kritikusan.

Az edző szerint a rutinos játékosok megmutatták, hogy kiválóan viszik a hátukon a fiatalabbakat, jól irányítják őket, viszont a tinik is felvették a tempót, és ez bíztató.

– Szerintem jó úton haladunk – foglalta össze a látottakat Sztevan, majd így folytatta: 
– Szintén kiemelendő, hogy csapatként működött a társaság, és ez azokban az esetekben remek menekülési útvonal lehet, amikor apróbb hibák csúsznak a játékba, döcögni kezd a gépezet. Nagyon öröm volt ezt látni – mondta azzal a mosollyal, amilyen senkinek nincs rajta kívül.

Szerbusz Szerbia


Végül kitért arra, ami gyakran ad témát az újságíróknak, szakembereknek: 

– Az MTK Budapest az egyetlen csapat, melyben nincs külföldi játékos. Ez egyfelől nagyon jó, és büszke is vagyok rá, másfelől, talán ha lenne egy kiemelkedő légiósunk, akkor nagyobb célokat is kitűzhetnénk magunk elé. Ennek ellenére fontosnak tartom, hogy nálunk nem négy-öt külföldi húzza a szekeret, hanem magyarok tolják. Van még egy hónap a bajnokság kezdetéig, és úgy érzem, hogy még többet és még keményebben kell dolgozni.

Az MTK Budapest női kosarasai szeptember 18-án, csütörtökön este hétkor a BEAC elleni találkozóval folytatják a felkészülési mérkőzések sorát, majd 21-én, vasárnap délután ötkor, a magyar bajnok pécsiek vendégeskednek a Városmajorban. 

Sztevan Csupics kacsintva búcsúzott: 

– Megnézzük, hol tartunk…

Eredmények Szerbiában:

MTK Budapest-Verbász 86-81 (24-23, 21-12, 20-24, 21-22)
MTK Budapest-Szenttamás 80-48 (20-12, 18-13, 19-14, 23-9)
MTK Budapest-Szabács 72-50 (16-8, 13-23, 21-13, 22-6) 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!