Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: Vladár Róza villámgyorsan megtalálta helyét klubunknál

Publikálva: 2023.10.27 Frissítve: 2023.10.27 Kosárlabda női

Az U18-as válogatott Vladár Róza a nyáron igazolt egyesületünkhöz, és amellett, hogy rögtön az MTK-TFSE alapemberévé vált a másodosztályban, nemrég az NB I/A-csoportban is debütálhatott.

Kiváló formában zárta a legutóbbi évadot a 17 esztendős Vladár Róza, ugyanis a Csata DSE színeiben NB I/B-s és juniorbajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul az U18-asok országos döntőjében a legértékesebb játékosnak (MVP-nek) is megválasztották. A nyár nagy részét aztán a 3x3-as U18-as válogatottban töltötte, majd augusztus végén a hazai rendezésű korosztályos vb-n is pályára léphetett. Többek között a válogatott elfoglaltságoknak és kisebb bokasérülése miatt csak később, szeptemberben tudott csatlakozni a TFSE-MTK Budapest felkészüléséhez.

– Bár viszonylag későn csöppentem bele a csapat felkészülésébe, nagyon hamar otthon éreztem magam a csapatban. A Csatában eltöltött éveket követően az elején kicsit furcsán éreztem magam az új környezetben, az új közegben, de igazából az első pillanattól fogva befogadtak és támogattak a többiek, ami jól esett. Megtisztelőnek érzem, hogy az első csapattal készülhetek, minden egyes nap rengeteget tanulok mind a lányoktól, mind az edzőktől – mondta Róza.

A második fordulóban az NKA Universitas Pécs otthonában aztán debütálhatott is az élvonalban az U18-as válogatott fiatal.

– Nagyon vártam már, hogy eljöjjön ez a pillanat. Jó látni, hogy amiért sok-sok éven keresztül dolgoztam, az most valósággá vált, pályára léphettem az A-csoportban. Remélem, még jó párszor lesz benne részem, ezért dolgozom.

Emellett Róza a második csapatunkban is igyekszik hétről hétre bizonyítani, és vezérszerepben helytállni. Az NB I/B Piros csoportban 2/1-es mérleggel álló MTK-TFSE legjobbjaként 14,7 pontot, 8,7 lepattanót, 3,3 szerzett labdát és ugyanennyi gólpasszt átlagolt meccsenként.

– Örülök, hogy a B-csoportban ilyen sok játéklehetőséget kaphatok, élvezem a játékot, a csapat is egyre jobb. Remek fejlődési lehetőség számomra, hogy a másodosztályban nagyobb szerepben kell helytállnom, ráadásul más poszton, mint amit korábban megszoktam. A Csatában főleg négyest játszottam, viszont most külső poszton, egyes vagy kettes pozícióban számítanak rám. Meccsről meccsre egyre komfortosabban érzem magam ezen a poszton. Eközben a csapat is kezd összeállni, a tavalyihoz képest nagyon átalakult a keret, így össze kellett rázódnunk, de jó úton haladunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!