Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Semmi ok az aggodalomra (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.04.28 Frissítve: 2018.04.28 Röplabda

Megőrizte pályaelőnyét a Vasas, folytatás kedden a Városmajorban.

Vasas Óbuda–MTK Budapest 3:1 (17, –24, 12, 19)
Folyondár Sportközpont, 200 néző
Vezette: Szabó P., Suba I.

Vasas Óbuda: Durst 2, Török K. 15, Papp O. 8, Simics 9, Kostelanská 22, Haneline 9
Csere: Juhár (liberó), Kiss G. (liberó), Németh A.
Vezetőedző: Kőnig Gábor

MTK Budapest: Hatziefsztratiadu 10, Kötél 2, Takács D. 7, Kis R. 8, Legros 11, Takács B. 1
Csere: Nagy F. (liberó), Godó 9, Nyuka, Lesi, Deli
Vezetőedző: Tóth Gábor

Péntek este a Folyondár Sportközpontban rendezték a Vasas Óbuda elleni, az Extraligába való jutásért vívott párharc első mérkőzését. Pár nappal a találkozót megelőzően edzőt váltott ellenfelünk: a csapatot 2004 óta irányító Jókay Zoltán helyett ezúttal már Kőnig Gábor meccselhetett.

Az U17-es válogatottat is irányító fiatal szakember úgy tűnt, jól feltérképezte a mieinket: 5-1-et mutatott az eredményjelző, mikor Tóth Gábor kikérte első idejét. Sajnos érdemi változás ezután sem következett, így 10-4-nél ismét szólásra emelkedett vezetőedzőnk. A játékrész derekán, a csereként beálló Godó Panni vezetésével ugyan faragni tudtunk hátrányunkból, de megszorongatni már nem tudtuk a Vasast, amely így simán nyerte az első szettet (25-17).

A második játszmát három gyors ponttal kezdtük, de ellenfelünk azonnal fordítani tudott. A folytatásban egy darabig fej-fej mellett gyűjtögette a pontokat a két csapat, aztán végül el tudtunk lépni ellenfelünktől. Kőnig Gábor előbb 12-15-nél, majd 13-17-nél is időt kért, és a hajrához közeledve – korábbi játékosunk, Török Kata vezetésével – végül egyenlíteni is tudott együttese. Az utolsó labdameneteket azonban mi bírtuk jobban idegekkel, így 1:1-ről folytatódhatott a mérkőzés (24-26).

Eleinte a harmadik szett is kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott fogást találni ellenfelén. Aztán 8-8 után meglépett a Vasas: Tóth Gábor hiába kért időt 12-9-nél, majd 15-10-nél is, az önbizalomtól duzzadó óbudaiak már nem engedték ki kezükből a játszmát (25-12).

A negyedik szettet sem kezdtük rosszul, nagyjából a játszma feléig tartottuk a lépést a Vasassal, sőt, 10-12-re vezettünk is. Ezt követően ismét sebességet tudott váltani ellenfelük, átvette a vezetést, és meg is őrizte előnyét a szett végéig (25-19).

A három győzelemig tartó párharc állása tehát 1-0 a Vasas Óbuda javára, de semmi ok az aggodalomra, kedden következik a második felvonás, immár a Városmajorban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!