Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: ki kell terjeszteni a figyelmet a játék több elemére

Publikálva: 2023.10.21 Frissítve: 2023.10.21 Röplabda

A Vasas SC elleni vereségből a következtetéseket levonva várja csapatunk a Békéscsaba elleni összecsapást.

Harmadik bajnoki mérkőzésére készülnek röplabdacsapatunk tagjai, vasárnap – ismét hazai pályán – a Szent Gellért Sportcsarnokban küzdhetnek meg a pontokért, ellenfelük pedig a Békéscsabai Röplabda SE lesz, 18:30 órától. Az első két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel állunk, az első meccsünket a Kispest SE ellen 3-1-re nyertük, majd a Vasas SC otthonában kaptunk ki múlt hétvégén 3-0-ra.

Ellenfelünk hasonló mérleggel áll, mint mi, ők ugyanis a BDSE-EMERICUS ellen 3-1-es győzelemmel nyitották a szezont, majd VEHIR-VESC ellen 3-0-ra alulmaradtak. Mindkét csapaban él tehát a vágy, hogy megszerezze a második sikerét, ám a mieink azon lesznek, hogy az ő győzelmükkel záruljon a vasárnapi párharc, melyről vezetőedzőnk a következőképp vélekedik.

Bene Róbert: ‒ A Vasas elleni meccsből levontuk a tanulságokat, átbeszéltük a lányokkal, hogy a koncentrációt nem csoportosíthatjuk a játék egy elemére, hanem ki kell, hogy terjedjen a figyelem a védekezésünk mellett a mezőny feladásokra és a későbbi megoldásokra is. Amennyiben ezeket sikerül összeraknunk, úgy újra nagy esélyünk van győztesen elhagyni a pályát.

Női NBI alapszakasz, 3. forduló

2023. október 22. 18:30, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok

MTK Budapest‒Békéscsabai Röplabda SE

Játékvezetők: Horváth M., Bátkai-Katona Á.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!