Atlétika
Jankovics Dániel

Más kávéház

Publikálva: 2017.03.10 Frissítve: 2017.03.10 Kosárlabda női

Nagy különbségű vereséget szenvedtek női kosarasaink Szekszárdon. A tabellát ideiglenesen vezető tolnaiak remek hatékonysággal dobva, agresszív védekezéssel mutatták meg, hol tart a bajnokság elitje.

A női kosárlabda NB I 21. fordulójában, három hazai bajnoki után újra útra kelt vidékre az MTK Budapest női kosárlabdacsapata. Nagy Dóra együttese a mezőny legjobban védekező gárdájával mérte össze erejét, nos, a tabellán elfoglalt pozíciók és a papírforma nem ígért sok jót a budapesti kék-fehéreknek.

Egy helyen változtatva, újítással készült a városmajori alakulat, Nagy Dóra padon hagyta ezúttal Székely-Horváth Zsuzsát, kinek friss, éles beszállására számított. Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsi, Semsei Barbara és Turóczi Niki kezdték el a találkozót, meglehetősen tompán.

7-0-ás nyitásával rögtön a találkozó elején a játék megszakítására kényszerítette vendégeit a szekszárdi csapat, Nagy Dóra nehezen tudta felrázni övéit. A lányok kevesebb, mint három perc alatt tízpontos hátrányba kerültek, jókora magasságfölényüket kihasználva jöttek a hazai támadó lepattanók, de egészpályás letámadásukkal sorban szerezték a labdákat is vendéglátóink.

A padról érkezett némi támasz budapesti részről, Szabó Bettina és Székely-Horváth Zsuzsa is nagyszerű energiát adtak bajba került társaiknak, sikerült a negyed derekán tízpontos különbséget stabilizálni. Azonban káprázatos dobószázalékával meglépett a Szekszárd, legfeljebb két légióst használva, hét pontszerzővel 33 pontot gyűjtött egy negyed alatt Zseljko Djokics együttese.

Rövid pihenő után rákapcsolt csütörtöki ellenfelünk. 14-5-ös etappal kezdték a második tíz percet, ami után újból a kispadról jövő emberek tudtak élre állni. Székely-Horváth Zsuzsi második majd gyorsan utána harmadik hármasát is elsüllyesztette a hazai gyűrűben, de Szabó Bettina nagyszerű betörésével is kapaszkodni kezdtek a lányok.

A jobb periódus elsősorban a védekezés stabilizálásával sikerülhetett, a budapesti zóna egyértelműen letéteményese volt a meccsen tapasztalt kisebb, apró örömöknek. Nagyszünetre ugyan 58-34-es állással mehettek a felek, ez a különbség, a második negyed végén nyújtott játékkal elfogadható számba ment.

Rendezte sorait a Szekszárd, megtalálták – nem is egyszer – zónavédekezésünk ellenszerét, és ezzel a harmadik tíz perc rémálomszerűen is alakult. Sorozatosan repültek a hazai triplák – 9/23-mal, 39 százalékkal zárták a találkozót – és a már korábban is látott agresszív, szoros védekezést még magasabb fokozatra kapcsolták. 67-37-nél, a találkozón ekkor realizálódó legnagyobb differenciánál Nagy Dóra időt kért, vissza is álltak a lányok emberfogásra, de a fogyó lendület, passzoknál, dobásoknál megremegő kezekre nem lehetett gyógyírt találni.

30-9-re nyerte a harmadik szakaszt ellenfelünk, megalapozva ezzel a formalitássá váló zárónegyedet. Bár tetemes előnyével a mérkőzést szinte eldöntötte a Szekszárd, a találkozó kőkemény párharcai nem csitultak. Becsülettel felvették a kesztyűt a lányok az utolsó tíz percre, amely a második játékrész végéhez hasonlóan biztató jelenetekkel tarkított volt. Elsősorban védekezésben sikerült – az ekkora már kulcsembereit többnyire nélkülöző ellenfél ellen – feljavulni, keménységüket bizonyítandó minden párharcba bátran szálltak be a lányok. Eklatáns példa Koch Dóra, aki irányítóként vállalta a közel kétméteres Eva Liseccel a palánk alatti „bírkózást", és jött is ki győztesül pár ízben. Kis híján sikerült is megnyerni az utolsó negyedet, a végső dudaszókor eső szekszárdi hármas azonban ezt is megsemmisítette.

Végeredmény: Atomerőmű KSC Szekszárd – MTK Budapest 100-56 (33-17, 25-17, 30-9, 15-13)

Legjobb dobók

Atomerőmű KSC Szekszárd: Lisec 22/6 pont, Studer 15/3, Bálint 14/9, Theodoreán 13/6, Gereben 11/3

MTK Budapest: Székely-Horváth 19/15 pont, Koch 9/3, Szabó 8, Zsovár 7, Ambrus, Semsei, Turóczi 3-3-3

Zseljko Djokics: – Gratulálok mindkét csapatnak. Az MTK-ban sok olyan játékos van, akik korábban bajnoki címet nyertek, ők példaképei a mai fiataloknak. Az volt a célunk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, örülök neki, hogy a hétközi időpont ellenére ilyen sokan szurkoltak nekünk.

Nagy Dóra: – Készültünk a szekszárdiak agresszív letámadására, az elején hellyel-közzel be is jöttek az elképzeléseink. Sok volt az eladott labdánk, és a lepattanók számában is nagy volt a különbség. Nekünk nem a Szekszárdot kell megverni, készülünk a rájátszásban ránk váró fontos mérkőzésekre.

Nagy pofon volt az előrehozott, hétközi bajnokin elszenvedett vereség, azonban annyira mégsem született meglepő végeredmény. Zseljko Djokiccsal óriásit fejlődött a Szekszárd az elmúlt bő egy évben, keretükben négy légióst tudhatnak, és olyan fegyelmezetten játsszák saját elképzelésüket, hogy ki tudja ki lesz képes megállítani majd őket. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!