Kézilabda
Dakos Noémi

Kiss Gréti szerint az ősz

Publikálva: 2018.12.25 Frissítve: 2018.12.24 Röplabda

A Vasastól érkező ütőjátékosunk értékelte a szezon első felét.

12 fordulót követően a második helyen álltok, öt ponttal a Kaposvár mögött, és tízzel a Budaörs előtt. A fentiek fényében mennyire vagy elégedett az ősszel?

– A helyezést tekintve elégedettek lehetünk, ott vagyunk, ahol lennünk kell. A mutatott játékot illetően már vegyesebb a kép, voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyek, de ezek elsősorban az összeszokatlanságból adódtak. Összességében bizakodó vagyok.

– Mennyire volt nehéz a beilleszkedés?

– Emberileg nagyon könnyen ment, már a legelső, nyári csapatépítőn is úgy éreztem, mintha ezer éve ismernénk egymást. Mindenki fiatal, mindenki magyar, ez megkönnyíti a dolgot. Taktikai szempontból nagy segítség, hogy Gábornak szigorú elképzelése van a játékrendszert illetően, amihez tartanunk kell magunkat, igaz, ez sok helyen eltér a korábbi csapataimban játszottaktól. Időbe telik az átállás, de jól haladok.

– Neked hogyan sikerült az ősz?

– Voltak jobb, rosszabb meccseim, egyszer-kétszer még magamat is megleptem – szerencsére pozitívan. Ahogy a szezon előtt is nyilatkoztam, a fogadással nem volt nagy gond, de támadásban többet várok magamtól: bátrabbnak, stabilabbnak kell lennem.

– Mi volt számodra az ősz csúcspontja?

– A Balatonfüred elleni, idegenbeli meccs nagy élmény volt, jól szálltam be, úgy érzem, sokat tudtam segíteni a csapaton. A Jászberény elleni odavágón játszottunk talán a legjobban, élesek voltunk, fel tudtuk venni a versenyt az Extraligás ellenféllel.

– Mit vársz a tavasztól?

– Az Extraligába jutást tűztük ki célul, ezt is akarjuk elérni. Ha ez sikerül, elégedettek lehetünk. Ehhez le kell csökkentenünk a – most még időnként előforduló – hullámvölgyek számát és hosszát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!