Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Röplabda: hektikus mérkőzésen nyertünk 3-2-re a Kispest SE ellen

Publikálva: 2024.03.22 Frissítve: 2024.03.22 Röplabda

Nagyon akarta alakulatunk ezt a győzelmet, amelyet öt szettben ki is harcoltunk.

Idegenben, mégis hazai környezetben játszottunk a Kispest SE ellen péntek este, hiszen ellenfelünk hazai pályája is a Szent Gellért Sportcsarnok. A találkozót remekül kezdtük, Kardos Bogi, Bánki Borka és Vigh Arianna vezérletével 5:1-nél máris ellenfelünk kért időt. Ez sem állított meg minket, 15:9-nél már hat pont volt az előnyünk. A hajrában ugyan közelebb zárkóztak a kispestiek, de az első szett sikere nem forgott veszélyben, 25:21-re megnyertük.

A második felvonásban pedig inkább a hazaiak akarata érvényesült, 8:5-re elléptek. Nem hagyták annyiban a mieink a kispesti feltámadást, előbb Kollár Bori ásznyitásával utolértük őket, majd Kardos Bogi pontot érő sáncával 14:12-re vezettünk. Újabb fordulat jött ezután, 19:16-nál újra a vendéglátónk került előnybe. Innen is sikerült felállnunk, és a szett végére 23:23-as állással mentünk, és sajnos hibáztunk, a Kispest SE pedig könyörtelenül megbüntette ezt, lezárva az etapot.

A harmadik szettben ugyan jól kezdtünk, 4:1-re vezettünk az elején, de sorra jöttek a hibák, szépen fokozatosan átvette az irányítást ellenfelünk, mi pedig teljesen szétestünk. Nem volt megállj, már tíz ponttal is vezettek a hazaiak, 25:13-ra pedig a szettet is megnyerték. A negyedik szettre azonban összekaptuk magunkat, 12:8-as előnyt dolgoztunk ki, amely a folytatásban hatpontosra nőtt. Olyannyira jól sikerültek a dolgaink, hogy 25:20-ra behúztuk a szettet, amivel kiharcoltuk, hogy ötödik játszmára kerüljön sor.

A győztes kilétét eldöntő szettben teljesen uraltuk a játékot, nagyon akarták a mieink a győzelmet, ami a sorozatos pontszerzésekkel a mérkőzés állásán is tükröződött, 7:1-re elhúztunk. A tetemes előny kitartott a végsőkig, 15:6-ra nyertük meg a szettet, ezzel 3-2-re a meccset is abszolváltuk. Az alapszakasz utolsó fordulójára pedig nem kell sokat várni, hiszen vasárnap a BVSC-Zugló otthonában lépünk pályára.

Női NBI alapszakasz, 19. forduló

2024. március 22. 19:30, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 66 néző

Kispest SE‒MTK Budapest 2-3 (21, -23, -13, 20, 6)

Játékvezetők: Adler L., Gyulai G.

Kispest SE: Rózsa 2, Gyűrűs 14, Alekszikj 9, Lisztes 11, Bakai 17, Puskás 6. Csere: Horváth, Karkusz (liberó), Béni 3, Kőszegi 3, Törköly 2, Gintli 1, Molnár.

Vezetőedző: Takács Gergely

MTK Budapest: Kollár 10, Bánki 11, Endrődi 9, Vigh 12, Kardos 14, Briga 8. Csere: Divényi (liberó), Jakab 6, Vámos 1, Darvas.

Vezetőedző: Bene Róbert

Bene Róbert: ‒ Őszintén szólva nem ilyen összecsapásra számítottam. Természetesen voltak periódusai a mérkőzésnek, amikor nagy dicséretet érdemeltek a lányok, de megint előjöttek a kényelmes megmozdulások, nem voltunk végig élesek. Ezek a dolgok végigkísérnek minket a szezonunk során, ha ezt megtanultuk volna idejében kezelni, akkor eredményesebbek lennénk, és a győztes meccseinket simábban lehetett volna behúzni, plusz azokat a meccseket is, amelyeken pariban voltunk, több alkalommal is a javunkra fordíthattuk volna.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!