Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: nyertünk, de pontot rabolt tőlünk az UTE U21

Publikálva: 2023.11.19 Frissítve: 2023.11.19 Röplabda

3-2-es eredménnyel zárult a sereghajtó elleni meccsünk.

Sajnos úgy néz ki, továbbra sem tudunk megszabadulni a rossz meccskezdéstől, hiszen vasárnap este az UTE U21 vendégeként újra ez kísértett minket. A lila-fehérek 7:2-vel kezdtek, a kedélyek, és legfőképp a mieink a folytatásban sem nyugodtak meg, 17:7-nél már tíz ponttal voltunk lemaradva. Kijelenthetjük, hogy az első szettet megérdemelten nyerték a hazaiak 25:14-re.

A második szettre szerencsére magunk mögött tudtuk hagyni a gyenge kezdést, olyannyira, hogy Briga Zsanett és Bánki Borka pontja után ellenfelünk vezetőedzőjének kellett időt kérnie 10:7-nél. Szerencsére ez sem zökkentett ki minket, a szett végéhez közeledve hat ponttal vezettünk, és végül Vigh Arianna eredményességével 25:21-re behúztuk a második menetet.

A harmadik etap egésze alatt a mi akaratunk érvényesült a pályán, amivel 20:10-nél nekünk jött össze a tíz ponttal a vezetés. A végére ugyan visszazárkóztak az újpestiek, de Jakab Bogi 25:20-ra lezárta szettet. 2-1-es állásról a mérkőzés győzelméért kezdhettünk meg a negyedik etapot, ám ez egyáltalán nem látszott az elején, 7:2-re léptek el a hazaiak. Két pontra visszazárkóztunk, de végig futottunk az eredmény után, és nem jött össze a fordítás, 25:19-re elveszítettük a szettet.

Ez pedig azt jelentette, hogy mindent eldöntő ötödik szettre került sor, ismét az UTE U21 csapata uralta a pályán történteket, és a sorozatos támadási hibáink miatt rögtön 4:0-s hátrányba kerültünk. A lányaink óriásit küzdöttek, a szívük a helyén volt, ennek köszönhetően pedig egalizáltunk, majd 15:12-re megnyerük a szettet és ezzel a meccset is behúztuk 3-2-re.

Női NBI alapszakasz, 6. forduló

2023. október 14. 19:00, Budapest, UTE Röplabda Csarnok, 120 néző.

UTE U21‒MTK Budapest 2-3 (-14, 21, 20, -19, 15)

Játékvezetők: Takács Á., Árpás K.

UTE U21: Rádosi, Correa, Riesz, Béder, Butor, Szatmári. Csere: Pusztai, Szabó (liberó), Csereklye, Honti-Majoros, Győr, Vas.

Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna

MTK Budapest: Kollár, Bánki, Endrődi, Jakab, Kardos, Briga. Csere: Divényi (liberó), Kindrusz, Vigh, Réthelyi, Darvas.

Vezetőedző: Bene Róbert

Bene Róbert: ‒ Ma nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. Nem két pontot nyertünk, hanem elvesztettünk egyet. Meg kell tanulnunk elkezdeni a mérkőzést.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!