Atlétika
Nagy Marcell

Jobb volt a Kohász

Publikálva: 2018.03.11 Frissítve: 2018.03.11 Kézilabda

A második félidő közepéig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel.

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia–MTK Budapest 30-20 (12-9)
Dunaújvárosi Sportcsarnok, 700 néző
Vezette: Medve, Tarnavölgyi

DKKA: Tomasevics, Oguntoye – Monori 4, Takács D. 1, Dombi, Szalai B. 4, Micsijevics 8, Szekerczés 5, Bulath 1, Kovács A. 6 (3), Kazai, Cifra, Molnár B., Nick, Grosch, Klujber 1
Vezetőedző: György László

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 3, Karnik 5 (4), Sallai, Szádvári, Slakta 1, Valovics 1, Kovács G., Barna, Mód, Dakos 2, Termány 3, Gorilszka 1, Kuti 4
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4
A mérkőzés alakulása: 10. perc: 2-3, 16. p.: 6-6, 26. p.: 10-8, 36. p.: 16-14, 44. p.: 21-17, 53. p.: 26-17

A K&H női kézilabdaliga 17. fordulójában a DKKA otthonába látogattunk. Az őszi meccsen 26-26-os döntetlent játszottunk a Kohásszal, és ezúttal is szerettük volna borítani a papírformát.

Remekül kezdtük a mérkőzést, betonkeményen védekeztünk, a dunaújvárosiak elvétve tudtak csak átjutni Karnik Szabináékon. Az első tíz percben mindössze két gólt engedtünk a hazaiaknak, nem is csoda, hogy György László időkéréssel igyekezett felrázni övéit. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Kohász védelme is biztosan állt a lábán, de ekkor még vezettünk. A játékrész derekához közeledve aztán magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, és a hibáinkat kihasználva háromgólos előnyre tett szert a szünetig (12-9).

Eleinte a második félidőben is tartottuk a lépést a Dunaújvárossal, igaz, faragni nem igazán tudtunk 3-4 gólos hátrányunkból. A 40. percben aztán kapust cserélt György László, és Oguntoye Viktória vezetésével a hazaiak végül le tudtak szakítani minket. A játékrész derekán következő tízperces gólcsend épp elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Kohász eldöntse a meccset, és otthon tartsa a két pontot (20-30).

Csapatunk legközelebb március 27-én, hazai környezetben a Ferencváros ellen lép pályára.

Golovin Vlagyimir:Az első félidővel nagyjából elégedett voltam, egy-két apróbb hiba miatt kerültünk háromgólos hátrányba. Nagyon jó sorozatban van a Dunaújváros, mi ezzel szemben nagyon rosszban, és ez látszódott a pályán is a második félidőben. Ha valami nem sikerült, egyből elvesztettük a hitünket, és amint nem tartottuk be a taktikát, a Dunaújváros azonnal könnyű gólokkal büntetett.

(Fotó: Turcsán Fruzsi)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!