Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: a tizenegy bevethető játékos ellenére is pontot hoztunk Siófokról

Publikálva: 2023.04.30 Frissítve: 2023.04.30 Kézilabda

A kevés létszámmal elutazó csapatunk óriási bravúrral 32-32-es döntetlent ért el a Balaton-partján.

Mindössze tizenegy bevethető játékossal utaztunk Siófokra, hogy a K&H Liga 22. fordulójában megküzdjünk a két pontért. Vágó Attila nehéz helyzetben volt, hiszen két kapus, és kilenc mezőnyjátékos ‒ amelyből hárman voltak bevethetők belső poszton ‒ állt rendelkezésére az összecsapáson.

A találkozó első tíz percében már három hétméterest is ítéltek a siófoki gárdának ‒ ezekből kettőt tudtak értékesíteni ‒, a mi oldalunkon pedig a gólgyártás Pál Tamara bombájával kezdődött meg, akinek a bajnokságban ez a 117. találata volt.  8-4-nél emberhátrányba kerültünk, amit azonban jól használtunk ki, hiszen 8-6-ra sikerült visszazárkóznunk. A két gólból viszont hamar újra négy lett, ellenfelünk rendre megtalálta Sirián Szederkét a falban, aki vagy büntetőt harcolt ki, vagy gólra váltotta helyzetét. Vágó Attilának több sem kellett, a 15. percben kikérte első idejét.

A szusszanás után támadásban is változtattunk, hiszen két beállós játékkal vezettük támadásainkat. A lányok harcosságának meglett az eredménye, 11-10-nél egy gólra jöttünk fel. Ezúttal Uros Bregar részéről érkezett az időkérés, összeszedte sajátjait, és a 25. percben már 17-12-re vezettek. Ugyan három gólra csökkentettük a hátrányunkat, de a szünet előtt újra öt lett a differencia, így 20-15-ös mínuszban mentünk pihenőre.

A második játékrészt Kobela Tamara találata indította, ami játékosunknak a harmadik, összeségében pedig csapatunk tizenhatodik gólja volt. Az eddig kevesebb játékpercet pályán töltő átlövőnk vezérletével pedig 23-21-re közelítettük meg ellenfelünket. Ennél szorosabb állás azonban nem jött össze, 27-22-nél újra öt volt közte. Győri Barbara Tamara Mavsar büntetőjét védte, ezután pedig megvolt a lehetőség, hogy újra csökkentsük a differenciát.

A háromra zárkózás emberhátrányban valósult meg, miután Grosch Vivien indításból bevette Rajcics kapuját. 30-27-et követően a kettő gólos különbségért támadhattunk, egészen passzívig játszottunk a siófoki védelem előtt, és végül Pál Tamara az utolsó pillanatban lőtt gólt. A védekezés is remekül sikerült, a kontrából pedig Sallai Nikolett varrta be a léc alá a játékszert, ami azt jelentette, hogy már csak egyetlen gól volt a lemaradásunk a találkozó 55. percében.

Két perccel a lefújás előtt ismét kettő volt a hátrányunk, de a csoda megtörtént, hiszen Szabó Laurát kétszer is meg tudtuk játszani támadásban, aki mindkét helyzetét értékesítve beállította a 32-32-es végeredményt. Jelen helyzetünkben óriási bravúr ez számunkra, hiszen a sok sérült ellenére is ponttal távoztunk Siófokról.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 22. forduló

2023. április 30. 16:00, Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 400 néző.

Siófok KC‒MTK Budapest 32-32 (20-15)

Játékvezetők: Felhő F., Öcsi T.

Siófok KC: Herczeg‒ Kojic 1, Milosavljevic 2, Kajdon 3, Sirián 3, Debreczeni-Klivinyi 9 (1), Mavsar 10 (4). Csere: Rajcic (kapus), Abdourahim, N’Diaye, Such 4, Lakatos.

Vezetőedző: Uros Bregar

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Dakos 5, Mazák-Németh 2, Szabó L. 7 (1), Kobela 6, Pelczéder 3. Csere: Suba (kapus), Pál 5, Juhász, Sallai 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 7/5, illetve 4/3.

Kiállítások: -, illetve 12 perc.

Vágó Attila: ‒ Minden elismerésem a csapatomé, hiszen a jelenlegi állapotunkban ez a döntetlen győzelemmel ér fel számunkra. Tizenegy játékossal nagyon nagyot küzdöttünk, mindenki, aki a pályán volt, az kiadott magából mindent, és meghalt ezért az egy pontért. Gratulálok a lányoknak!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!