Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: kiváló iramú mérkőzést játszottunk az idén Bajnokok Ligája-szereplő Debrecennel (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.07.21 Frissítve: 2023.07.21 Kézilabda

Az első félidő után egy góllal vezettünk, végül 31-30-ra kikaptunk.

A felkészülési időszak második mérkőzésére került sor péntek délután a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, amely egyben az alapozás második hetének lezárása is volt. A szerdai edzőmeccset négy góllal elveszítettük a japán válogatott ellen, ezúttal pedig a DVSC SCHAEFFLER csapatát fogadtuk hazai pályánkon.

Ezúttal teljesen más összeállításban kezdtek a mieink, mint legutóbb, egyedül Szabó Nina kapott a kezdősorban ismét helyet, ám őt is más poszton próbálta ki Vágó Attila. Ellenfelünk pedig az előző szezonban már összeszokott sorral indította a meccset, új igazolásaik a kispadról figyelhették a történéseket.  Az első öt perc az adok-kapokról szólt, 4-4 állt az eredményjelzőn ekkor, a kapusok pedig mindkét oldalon megvillantak, nálunk Győri Barbara szolgáltatta a védéseket.

A 11. percben Farkas Johanna találatával vezettünk először, majd Fekete Bozsana pattintott lövésével már 8-6 volt az állás javunkra. Sorozatban négy gólt szerezve néggyel mentünk már, így jött is a vendégek vezetőedzőjétől, Szilágyi Zoltántól az első időkérés, nálunk pedig a sorcsere. A 17. percben 10-9-re apadt az előnyünk, ám Szabó Kitti léc alá varrt lövésével újra kettő lett a differencia. Szűk öt perccel a szünet előtt Mészáros-Mihálffy Adrienn visszaállította a négygólos különbséget, amiből egy maradt meg a pihenőre.

A második félidő elején ugyan gyorsan átvette a vezetést a piros-fehér alakulat, de túlzott fórra nem tudott szert tenni, a mieink a nyomában voltak. Olyannyira nem engedtük el ellenfelünket, hogy a 42. percben Poczetnyik Luca labdalopásából 22-22-re módosítottuk az állást. Az etap felénél érkezett a már jól megszokott sorcsere, ekkor kétgólos hátrányt jegyezhettünk.

A meccs utolsó tíz percébe 26-26-os döntetlennel mehettünk bele, ahol végig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a meccs 31-30-as vereséggel zárult számunkra. A következő héten újabb hazai gyakorlás vár lányainkra, a Kisvárda Master Good SE gárdája látogat hozzánk július 28-án 15:00 órakor.

Felkészülési mérkőzés

2023. július. 21. 16:00 Budapest, Riz Levente Sport és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒DVSC SCHAEFFLER 30-31 (17-16)

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 3, Poczetnyik 5, Fekete 2, Mészáros-Mihálffy 5, Farkas 8, Dakos 1, Török 3, Szabó N. 3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!