Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: az ideiglenes hazai pálya hozhatja meg az első győzelmet

Publikálva: 2023.11.07 Frissítve: 2023.11.07 Kézilabda

A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban zajló eseménysorozat miatt ezúttal a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban fogadjuk a Dunaújvárost

Ismét hosszabb szünet után folytatódik a K&H Liga női kézilabda-bajnokság, hiszen a mieink legutóbb október 25-én a DVSC SCHAEFFLER ellen léptek pályára. A nyolcadik fordulóban hazai pályán szerepelünk, ám jelenlegi otthonunk rendezvénysorozata miatt nem a megszokott helyszínen ‒ Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont ‒, hanem a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban fogadjuk a Dunaújvárost. Nem ismeretlen számunkra ez a pálya sem, igencsak otthon érezzük magunkat itt is, hiszen a 2021/22-es szezon egészében a Vasas csarnoka volt a hazai pályánk. November 9-én ‒ csütörtökökön 17:00 órakor ‒ visszatérünk, ráadásul az első győzelemmel tennénk mindezt.

Ellenfelünk a hatpontos DKKA csapata lesz, akik az előző héten játszottak mérkőzést, 35-21-re kaptak ki a Váctól. Előtte viszont az Alba Fehérvár KC-t, Vasas SC-t, és a TAPPE Békéscsabai Előre NKSE együttesét legyőzve értek el három sikert. Házi góllövőlistájukat a lengyel Trawczynska Malgorzata vezeti harmincöt góllal, őt pedig a rutinos Szalai Babett követi huszonhét találattal. A Dunaújváros soraiban ismerős arcot is felfedezhetünk Sallai Nikolett személyében, aki az előző idény végén távozott tőlünk, és választotta a piros-feketék alakulatát.

Vágó Attila: ‒ Csütörtökön szeretnénk megszerezni első győzelmünket. Ehhez feltétlenül szükség lesz a feszes védekezésre és jó kapusteljesítményre. Támadásban pedig roppantul fegyelmezettnek kell lennünk és helyzeteinket könyörtelenül ki kell használni. De a legfontosabb, hogy a Csapat átérezze a mérkőzés fontosságát és Mindenki kitegye a szívét is a pályára.

A mérkőzés ezúttal ingyenesen megtekinthető, így számítunk minden szurkolónkra, hogy sikerüljön együtt kiharcolni a győzelmet.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 8. forduló

2023. november 09. 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!