Atlétika
Szabó Beatrix

Folytassuk, ahol abbahagytuk!

Publikálva: 2018.01.11 Frissítve: 2018.01.11 Kosárlabda női

Szombat este a PEAC Pécs látogat a Városmajorba. Minden szurkolónkra számítunk!

Miután múlt hétvégén remek játékkal megszorongatta az egyik bajnokesélyest, női kosárcsapatunk a középmezőnyben tanyázó PEAC Pécsre csapna le.

Nagy Dóra együttese októberben, Pécsett fél meccs erejéig teljesítette a feladatot, jócskán megnehezítette a PEAC dolgát. Félidőben tartották a lányok a tízpontos lélektani határt, azonban a második játékrészt további 24 pontos különbséggel nyerték a pécsiek.

90 kapott, mindössze 56 dobott pont, 21 eladott labda állt az akkori statisztikában, ami hűen tükrözte is ellenfelünk agresszív védekezését, az ezekből vezetett ellenakciók pedig végleg megpecsételték sorsunkat.

Legfőbb ideje tehát, hogy visszavágjunk! Pazar meccsen vannak túl a lányok, iramában, egységességében ha sikerül a múlthetit megközelítő játékkal előrukkolni, okozhatnak meglepetést a szezon közben némiképp átalakult PEAC számára.

Csapatkapitányuk, a válogatott bedobó Raksányi Krisztina decemberben távozott, helyét pedig a Lengyelországból hazatérő, egykori DVTK játékos Rasheed Rita vette át. Rajta kívül magyar játékosaik közül a szintén válogatott Licskai Zsófia emelendő ki, főleg mivel U20-as center reménységük, Juhász Dorka már a szezon előtt súlyos sérülést szenvedett.

Légiósaik azonban sokrétű, veszélyes fegyverek. Nigériai centerük, Sara Imovbioh több statisztikai kategóriában is az egész NB I élmezőnyébe sorolható. 15,1 pont, 14,2 lepattanó meccsenként egészen káprázatos teljesítmény, de nem ő az egyedüli, akire Horváth Bettiéknek komolyan figyelni kell.

A szerb Sanja Mandics ugyan „mindössze” az ötödik legtöbb pontot termeli (7,55 pont/meccs), második az NB I gólpassz listáján (6,18/meccs), és ötödik legtöbb szerzett labdája is van a bajnokságban (2,55).

A húszéves amerikai Briana Roberson is jó szezont fut, a szerb erőcsatárral, Maja Vucsuroviccsal ketten összesen, meccsenként további 20 ponttal erősítik csapatukat.

Kétarcú csapat képét festette eddig a PEAC Pécs, amely otthon a BEAC Újbudát csupán két ponttal tudta legyőzni, hovatovább kikapott a PINKK Pécsi 424-től, miközben a tabellán őket megelőző Ceglédet és DVTK-t is felülmúlták már.

Több kiemelkedő játékosuk is van, így a Szekszárd ellenihez hasonlóan, ismét egyénileg is kiemelkedőt kell nyújtanunk védekezésben és támadásban is.

A mérkőzésről több információt Facebook eseményünkön találnak.

Január 13. 18:00 MTK Budapest – PEAC Pécs Városmajori Kosárlabdacsarnok

/ kép forrása: peacpecs.hu /

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!