Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: nem sok hiányzott a bravúrgyőzelemhez a DVTK ellen

Publikálva: 2023.11.18 Frissítve: 2023.11.18 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest nagy csatában öt ponttal maradt alul a miskolciakkal szemben, hazai pályán.

A tabella harmadik helyén 3/1-es mérleggel álló TFSE-MTK Budapest a bajnokságban és az Euroligában is százszázalékos DVTK Hun-therm együttesét fogadta a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

A miskolciak kezdték jobban a meccset: öt perc elteltével 11-7-re vezettek, majd 16-7-re is elhúztak, viszont a negyed hátralévő részében az ellenfél már csak egyetlen pontot dobott, így ezt kihasználva Hegedűs Péter tanítványai 17-16-ra zárkóztak fel. A második negyedben 19-19-ig fej fej mellett haladtak a felek, ezt viszont sorozatban tizenegy pont követte a DVTK-tól (19-30). Dúl Panka triplája vetett véget a „kosárcsendnek” (22-30), aztán a nyolcpontos hátrány a nagyszünetre is megmaradt (25-33).

A fordulást követően remekül folytatták a kék-fehérek: Szabó Fanni, Dúl Terka és Sha Carter egy-egy hármasának köszönhetően a negyed derekához érve a lányok átvették a vezetést (34-33). Majd a harmadik felvonás második felében hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny (39-40). A végjátékot a DVTK kezdte fórból, de a mieink szorosan tapadtak riválisukra (42-44), mi több, Dúl Panka újabb hárompontosával ismét a TFSE-MTK állt jobban (47-46). Azonban a záró öt percet végül a vendégek bírták jobban: csapatunk 55-50-re vereséget szenvedett a bajnoki címért küzdő DVTK-tól.

A mieink legeredményesebbjeként Dúl Panka 16 ponttal zárt. A három győzelemmel és két vereséggel álló TFSE-MTK jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán. Folytatás egy hét múlva a listavezető Győr vendégeként.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, ötödik forduló
TFSE-MTK Budapest–DVTK Hun-therm 50-55 (16-17, 9-16, 14-7, 11-15)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

(Fotó: Borhi Mihály/TFSE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!