Atlétika
Magyari Zoltán

Közel volt a szenzáció (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.01.06 Frissítve: 2018.01.06 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I-ben veretlen KSC Szekszárd látogatott a Városmajorba, ahol keményen megizzasztottuk a bajnokaspiránst.

Az új év első tavaszi fordulójában, a 12. játéknapon, otthon léptek pályára lányaink. A téli szünetet követően nem kisebb feladat, mint az eddig veretlen Atomerőmű KSC Szekszárd legyőzése várt Nagy Dóra együttesére.

A keret teljes volt, Horváth Bernadett és Székely-Horváth Zsuzsa is 100 százalékos állapotban várta a találkozót. A pályafutása végére egyelőre pontot tett Jankó Flóra, aki egyedüli hiányzónk volt, így a kezdőben U20-asként Zólyomi Karina kapott helyet.

Horváth Bernadett, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Szabó Flóra és Andrijana Cvitkovic rajtolt, vendégeinket nekik kijáró tisztelettel, de még inkább agresszív játékkal fogadtuk. Betti szállította kezdetben a pontjaink nagy részét, válogatott irányítónk kintről-bentről egyaránt betalált. Lilla és Andy tovább növelték előnyünket, a kezdeti MTK-s fölényt pedig Zseljko Djokics időkéréssel igyekezett megtörni.

A szekszárdi alakulat két napja még Euro Cup meccset játszott a lengyel bajnok Wroclaw ellen, nem csoda, hogy a vendégcsapat szerb trénere bőséggel rotálta keretét, mindenkinek megfelelő pihenőt adva.

Még az első etap végén átvette a stafétát a Szekszárd, Lilla harmadik faultja miatt jött Koch Dóra a padról, csapatkapitányunk Székely-Horváth Zsuzsa kíséretében, ám a kékmezesek mélyebb padja 9-0-ás futást hozott, nagyot fordítva a játék képén.

Nagy Dóra zónavédekezésre váltott, ám elsősorban Maja Erkics kosaraival tízpontos előnnyel jöhetett az első hosszabb pihenő.

Andy 2+1-es akciójával indítottuk a második tíz percet. Ezek voltak kapaszkodásunk első lépései. Hiába, a szekszárdiak magasságfölényükből fakadóan utcahosszal nyerték a lepattanó csatát, lendületes támadójátékkal, kőkemény védekezéssel sikerült tartani a tízpontos differenciát. Remek iramú meccset láthatott a Városmajorba kilátogató mintegy 200 szurkoló.

A félidei 29-41-es állás után mutatta meg igazán tartását a csapatunk. A lányok minden esélyt megragadtak, repültek a szabad labdákra, leküzdve fizikális hátrányukat, meg is nyerték a harmadik negyedet.

Betti harmadik hármasát süllyesztette a hálóba, Lilla védekezésben szinte mindenkinek mindenhol tudott segíteni, Andy pedig szorgosan harcolta ki a faultokat a gyűrű alatt. Mindenki a legjobbját adta, így a záróetapra csupán hatpontos hátránnyal mehettünk.

Ami már közel sem sikerült olyan jól, Sarah Krnjics a meccs legeredményesebbje lett, két hárompontos akciót is végig vitt az utolsó negyed elején. Sajnos három perc alatt összejött a csapatfaultunk – Andrijana ötödik faultjával kipontozódott –, mindenért büntetőt dobott a Szekszárd, és ekkor már támadásban sem sikerült korrigálni. A rossz dobáskiválasztás miatt végül újra ellépett a KSC Szekszárd, a vártnál sokkal szorosabban, de megnyerve a találkozót.

Végeredmény: MTK Budapest – KSC Szekszárd 60-75 (15-25, 14-16, 20-14, 11-20)

Legjobb dobóink: Adamecz Lilla 19/9 pont, Horváth Bernadett 15/9, Andrijana Cvitkovic 14, Székely-Horváth Zsuzsanna 6, Pál Szandra 3

Részletes statisztikát ITT találnak.

Nagy Dóra: – Gratulálok a csapatomnak, mert amiben eddig visszatérő hibáink voltak, abban nagyon sokat léptünk előre és fejlődtünk. Mindezt a tabella élén álló csapat ellen értük el.

Pazar főpróba volt a jövő szombati PEAC Pécs elleni mérkőzésre, mely dgyüttes súlycsoportjában már hozzánk közelebb álló. Ilyen produkciót nyújtva jócskán van okunk reménykedni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!