Karate
Hárspataki Gábor

Felemás félidők a Ferencváros otthonában (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.09.04 Frissítve: 2019.09.04 Kézilabda

Az első 30 percben látottakra lehet és kell építeni a Békéscsaba ellen.

FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest 36-22 (19-15)
Elek Gyula Aréna, 800 néző
Vezette: Marton, Szabó

FTC-Rail Cargo Hungaria: Bíró – Lukács 3, Háfra 4, Pásztor 1, Snelder 6, Kovacsics 2, Márton 2
Csere: Szemerey (kapus), Schatzl 2, Mészáros 1, Klivinyi 1, Christensen 1, Malovics, Bánfai 1, Tóth N. 3 (1), Klujber 9 (3)
Vezetőedző: Elek Gábor

MTK Budapest: Suba – Fekete B. 1, Gerháth, Dakos 3, Tóth E. 7 (3), Horváth D., Dávid-Azari 1
Csere: Győri (kapus), Sziráki, Pál T. 1, Sallai 1, Mihálffy 6, Szabados 1, Juhász E., Zsiborás 1, Szöllősi-Zácsik
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 2-4; 17. p.: 8-9; 23. p.: 13-13; 37. p.: 24-16; 46. p.: 28-18; 57. p.: 35-21

Női kézilabdacsapatunk az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonába látogatott a K&H liga 5. fordulójából – a zöld-fehérek BL-szereplésére való tekintettel – előrehozott mérkőzésen.

A felvezetés során Golovin Vlagyimir és Dakos Noémi is úgy nyilatkozott, a keddi találkozóra felkészülési mérkőzésként tekintenek a mieink: egyrészt a két csapat közötti súlycsoportbeli különbség, másrészt a Békéscsaba elleni rangadó közelsége miatt.

Talán épp a kvázi tétnélküliség miatt, de ezúttal nyomokban sem emlékeztett csapatunk a Vácon látottra. A védekezésünk kemény és pontos volt, Suba Sára szükség esetén bravúrokkal segítette ki társait, és támadásban is jóval kevesebb technikai hibát vétettünk, mint szombaton. A fentieknek köszönhetően egészen a 17. percig vezettünk, nem is érdemtelenül. Az első játékrész utolsó perceiben tudta csak leszakítani mieinket az FTC, a szünetben 19-15 állt az eredményjelzőn.

Sajnos a második félidőre elfáradni látszottak mieink, elsősorban támadásban teljesített alul a csapat: az első 15 percben mindössze egy akciógólt szereztünk, illetve kettőt hétméteresből. A hazaiak köszönték a lehetőséget, eldöntötték a meccset, így az utolsó 15-20 percben már csak a becsületükért küzdöttek Golovin Vlagyimir tanítványai.

A vereség ellenére bőven voltak pozitívumok a keddi mérkőzésben, elsősorban az első félidőben látottakra lehet és kell is építenünk a Békéscsaba ellen.

Golovin Vlagyimir:Az első félidő jól sikerült, sokat léptünk előre a legutóbbi bajnokihoz képest. A második félidőben nagyon sok technikai hibát vétettünk, amit kihasznált a Ferencváros.



 
 
 
 
 
 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!