Atlétika
Magyari Zoltán

Kézilabda: négygólos siker a Budaörs elleni edzőmérkőzésen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.12.22 Frissítve: 2023.12.22 Kézilabda

Legközelebb a Mosonmagyaróvár elleni tétmeccsen lépnek pályára a mieink.

Karácsony előtt a mieink még – december 22-én – a Budaörs vendégeként játszottak edzőmeccset. Ellenfelünk a nagyon sok sérültje miatt nem tudott teljes létszámmal kiállni. Nagy tempóról egyáltalán nem beszélhettünk, már, ami a játék sebességét illeti, ebből pedig ellenfelünk profitált jobban, nyolc perc után 4-1-re vezetett. Vágó Attila ekkortájt ki is kérte első idejét, majd több új ember is érkezett a pályára.

A változtatások bejöttek, és Győri Barbara ziccervédését követően Koronczai Petra 5-5-re módosította az állást. Ezután fej-fej mellett haladtak a felek, de vezetni a találkozón Buday Dániel 17. perces időkéréséig sem sikerült. A félidő derekán a hazai oldalon is jöttek a friss játékosok, ám Kekezovity Anna góljával 8-7-nél már nálunk volt az előny. A 24. percben fordult a kocka, a budaörsiek mentek két góllal. A védelmünk a hazaiak beálló játékával nem bírt, rendre megtalálták a budaörsi átlövők a társukat. A szünet előtt visszajöttünk ugyan döntetlenre, de hazai találattal, és egygólos vezetéssel zárult az első játékrész.

A második félidő első támadásából azonnal kiegyenlítettünk, sőt 19-17-nél már kettővel mentünk. A 40. percre tovább nőtt a különbség javunkra, Farkas Johanna vezérletével 26-22-re vezettünk. Kettős emberhátrányban kézilabdázva nem tudtuk megtartani az időközben már ötre nőtt előnyt, 28-27-re zárkóztak a budaörsiek. Az utolsó tíz percre háromgólos fórral kanyarodhattunk rá, ami öt perc után négyre nőtt, a meccs pedig 39-35-ös győzelmünkkel zárult.

Felkészülési mérkőzés

2023. december 22. 14:00, Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Moyra-Budaörs Handball‒MTK Budapest 35-39 (17-16)

Játékvezetők: Fekete T., Hajdu T.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!