Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: hullámzó játékkal kaptunk ki a Kisvárdától (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.07.28 Frissítve: 2023.07.28 Kézilabda

30-28-as vereséget szenvedtünk vendégeinktől.

Július 28-án harmadik, egyben utolsó előtti hazai felkészülési találkozóját játszotta le felnőttcsapatunk. Ezúttal a Kisvárda Master Good SE együttesét fogadtuk, amely megújult szakmai stábbal, Józsa Krisztián vezetésével vágott bele a nyári munkába.

Rendkívül rosszul indult számunkra a találkozó, támadásban nagyon fegyelmezetlenül és pontatlanul kézilabdáztunk, és védekezésünk sem volt kellően feszes, koncentrált. Vágó Attila nem is nézte jó szemmel a történéseket, már a meccs kilencedik percében időt kért. A kis szünet jót tett lányainknak, tempót váltottunk, amivel hat perc alatt egy gólra zárkóztunk fel.

A jó szériához hozzátartozik, hogy a kapuban kezdő Szőke Szonja bravúrok sorozatát mutatta be. Az etap felénél mindkét vezetőedző sort cserélt, nálunk egyedül Szabó Nina maradt a pályán. A tizenkilencedik percre egalizáltunk, és a kapusteljesítmény mellett elöl is egyre több jó teljesítmény volt. Szabó Kitti találatával a vezetést is átvettük, majd felváltva estek a gólok. A félidő végére ismét szétesett a védelem és a támadás is, így kétgólos hátrányban mehettünk szünetre.

A fordulást követően hasonló kezdést tapasztalhattunk, mint a legelején, fegyelmezetlenség uralkodott nálunk, ellenfelünk átlövőjével, Juhász Grétával pedig nem bírtunk. Ennek ellenére is döntetlen állás mellett folyt a játék. Szerencsére egyik pillanatról a másikra feljavult a játékunk, így újra magunkénak tudhattuk a vezetést. A 44. percben kettős emberhátrányba kerültünk, de ez sem állított meg minket. Nagyon hullámzó volt az egész mérkőzés, a találkozó végére ismét elveszítettük a fonalat, így 30-28-ra a kisvárdaiak nyerték meg a felkészülési párharcot.

Felkészülési mérkőzés

2023. július 28., Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Kisvárda Master Good SE 28-30 (12-14)

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 3, Poczetnyik 5, Andróczki 2, Pelczéder 3, Fekete 3, Mészáros-Mihálffy 4, Farkas 1, Juhász 1, Dakos 3, Szabó N. 3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!