Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Ez nagyon kellett! (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.14 Frissítve: 2019.04.14 Kosárlabda női

Végre vastaps kíséretében vonulhatott le a pályáról élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk, amely tíz hárompontost dobva épp egy triplányi különbséggel verte meg legnagyobb riválisát, a PINKK Pécsi 424 együttesét a bentmaradásért zajló harcban.

Bár keringtek hírek a PINKK sérültjeiről, sejtettük, hogy nem lesz könnyű. Hogy már a győzelem tényének is örülni kell majd, ami ráadásul kötelező volt ezen az estén a bentmaradás szempontjából, ellenkező esetben ugyanis az összes maradék meccsünket (Vasas idegenben, BEAC otthon, PINKK idegenben) meg kellett volna nyernünk, miközben izgulhattunk volna még azért is, hogy a baranyaiak nehogy nyerjenek még egyet, mert akkor végképp lefőtt volna számunkra a kávé. Így viszont immár egyetlen győzelemnyire vagyunk a hőn áhított 11. helyezéstől – igaz, nem mindegy, hogy azt ki ellen szerezzük meg, mert önmagában például a Vasas vagy a BEAC elleni diadallal nem sokra megyünk, ha nem nyerünk április 26-án Kozármislenyben.

Szóval nagyon nehéz meccs volt, a győzelmi kényszer terhén túl azért is, mert az ellenfél végig zónázott, és ezzel a védekezéssel szemben nagyon lelassult a játékunk, sokszor állt meg a labda valamelyik tanácstalan játékosunk kezében hosszú másodpercekre. Tény, nem könnyű a területvédekezés ellen kosárlabdázni, és sok múlik ilyenkor a távoli dobásokon, vagyis a hárompontosokon: nos, tulajdonképpen attól függött, hogy éppen vezettünk-e vagy sem, hogy ezek beestek-e vagy sem. Amikor nem akadtak be a kinti kísérletek, a nyakunkra jött a PINKK, rosszabb esetben, hosszabb negatív sorozat alkalmával a vezetést is megszerezte – és ilyenből kettő is akadt, ráadásul mindkettő a második félidőben: az egyiknél 10, a másiknál 11 pontot kaptunk zsinórban.

De a miénk volt az utolsó szó! Kevesebb, mint négy perccel a vége előtt, minden addiginál nagyobb vendégvezetésnél, 56–63-nál utolsó rohamra indult az MTK Budapest, amely mi mással, mint két triplával kezdődött: az elsőt Bernáth Réka, a másodikat a 14 pontjával, kilenc lepattanójával és ugyanennyi gólpasszával majdnem tripla dupláig jutó Süle Krisztina jegyezte, és ezek után már csupán egyetlen pont volt a különbség és két perc maradt. Az épp a végjátékra visszacserélt Szabó Flóra nagyot harcolt a palánkok alatt, elöl és hátul is sorra tépkedte le a lepattanókat, újabb és újabb támadási lehetőséghez juttatva csapatunkat. Bernáth Réka szép betörésével vettük vissza a vezetést, majd Czirják Noémi büntetőivel be is biztosítottuk.

Utóbb kiderült, hogy immár a győzelmet is. Lehet, hogy már csak egy kell!

Nagy Dóra: – Szuper volt! Csak egyetlen mondatot szeretnék mondani: hogy nagyon-nagyon gratulálok csapatomnak, mert így lehetőségünk van arra, hogy ami célt kitűztünk, azt teljesítsük is.

További – meccs utáni – nyilatkozatok.

Végeredmény:

MTK Budapest–PINKK Pécsi 424 66–63 (18–16, 13–14, 15–19, 20–14)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!