Atlétika
Krizsán Xénia

Élvezni kell a játékot

Publikálva: 2017.03.23 Frissítve: 2017.03.23 Röplabda

A történelem ismétli önmagát: indul a rájátszás, irány Jászberény!

Csakúgy, mint az előző szezonban, az MTK Budapest női röplabdacsapatának ezúttal is a Jászberényi RK-val kell megküzdenie a legjobb négy közé jutásért a rájátszásban. A kék-fehéreknek másfél hetük volt felkészülni a csütörtöki találkozóra a legutóbbi, Nyíregyháza elleni meccs után.

– Egyrészt keményen edzettünk, másrészt mégis igyekeztünk odafigyelni, hogy maradjon elég idő a pihenésre is – mesélte Alberto Salomoni, az MTK Budapest vezetőedzője. – Sokat kivett a lányokból a hosszú alapszakasz, mivel nem túl mély a keretünk.

Az alapszakaszt a tabella negyedik helyén záró Jászberény amolyan mumusa az MTK Budapestnek: a kék-fehérek az elmúlt két szezonban négyszer léptek pályára a Bercsényi úti csarnokban, de nyerni egyszer sem tudtak. Mégis mire lehet szükség e rossz széria megtöréséhez?

– Agresszívan kell felmennünk a pályára, és nem szabad a korábbi eredményekkel foglalkozni – vélekedett Szűcs Kinga, aki csapata egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát az idén. – Ez a párharc is 0-0-ról indul, ha egységesek leszünk, nyerhetünk.

A két együttes őszi meccsét 3-1-re, a tavaszit 3-2-re nyerték Braniszlav Franics tanítványai az alapszakaszban. Hozzátartozik persze az igazsághoz, hogy a horvát szakember négy légióssal és számos válogatott játékossal gazdálkodhat.

– Ugyan mindkétszer vereséget szenvedtünk a Jászberény ellen, de a második meccs nagyon kiegyenlített volt, akár meg is nyerhettük volna – emlékezett vissza az olasz szakember. – Bár egyértelműen ők a párharc esélyesei, ezúttal is nehéz meccsre számítok, mindkét részről. Mi igyekszünk megragadni az adódó lehetőségeket, kihasználni ellenfelünk esetleges hibáit. A rájátszásban már amúgy sem szabad túl sokat agyalni, csak játszani kell, élvezni a játékot.

2017. március 23. 18:30 Jászberényi RK – MTK Budapest; Bercsényi úti Játékcsarnok (5100 Jászberény, Bercsényi út 11.)
2017. március 26. 17:00 MTK Budapest – Jászberényi RK; MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)
2017. március 30. 18:30 Jászberényi RK – MTK Budapest; Bercsényi úti Játékcsarnok (5100 Jászberény, Bercsényi út 11.) – amennyiben nincs döntés az első két meccsen

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!